ПП и ДБ бойкоритат днешното заседание на парламента Продължаваме Промяната

...
ПП и ДБ бойкоритат днешното заседание на парламента Продължаваме Промяната
Коментари Харесай

ПП и ДБ с ултиматум към БСП: Няма да има преговори, ако подкрепят промените в Изборния кодекс


Политическа партия и Демократична България бойкоритат днешното съвещание на Народното събрание

„ Продължаваме Промяната ” и „ Демократична България ” излязоха с общ брифинг в коридорите на Народно събрание, както и с общ ултиматум към досегашните си сътрудници в ръководството в лицето на Българска социалистическа партия. Споровете последваха напрежението в пленарната залата по-рано, когато Политическа партия изчетоха декларация, в която заплашиха с „ борба по улиците ” поради хартиената бюлетина. После напуснаха залата и се събраха с Демократична България за съвещания.

На брифинга двете обединения оповестиха, че няма да влизат в съдружни договаряния с Българска социалистическа партия, в случай че социалистите поддържат в зала противоречивите промени в Изборния кодекс.

„ Българска социалистическа партия да знаят, че в случай че измененията в Изборния кодекс се одобряват в зала, ние няма да влезем в коалиция с тях. Решението е тяхно. ”, разгласи Кирил Петков.

„ ГЕРБ, Движение за права и свободи, и Българска социалистическа партия споделиха на българите в страната: „ Ние ще решаваме вместо вас, а на българите в чужбина, не ни е грижа за вас! ”, съобщи още водачът на Политическа партия. Той съобщи, че е било осъществено изменничество против вота на българските жители.

„ Това, което се случи надалеч надвишава връщането на хартиената бюлетина, това е проява на мощ. Българска социалистическа партия освен даде опция да се гласоподава с хартия, видяхме доста сериозна проверка на целия избирателен развой без разискване ”, съобщи Христо Иванов от Демократична България.

„ Заседанието на правната комисия е в нарушаване на процедурата. Това е проява на силата на ново болшинство, което е готово да ръководи и да организира избори, тъй че да завземе властта посредством избори. Българска социалистическа партия направиха проява на цялостна преданост към ГЕРБ и Движение за права и свободи ”, сподели Иванов. „ Сглоби се обединението на реванша ”, уточни още той.

Атанас Атанасов от Демократична България сподели, че до момента в който хората спали била предходна  „ нощта на хартиената бюлетина ”. Андрей Гюров от Политическа партия добави, че всичко признато на комисията през вчерашния ден било „ като с кални ботуши, да се нарушат всички правила, да се заглушат гласовете на хората в чужбина, което ние няма да го позволим. ” Искрен Арабаджиев акцентира, че с измененията не са се дали никакви гаранции за естественото протичане на изборния развой.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР