Познати любими строители на ГЕРБ се включиха в поръчката на

...
Познати любими строители на ГЕРБ се включиха в поръчката на
Коментари Харесай

Пътният картел поиска и тротоарите на София за 200 млн. лв

Познати обичани строители на ГЕРБ се включиха в поръчката на Столична община за ремонт и създаване на 700 хиляди кв м тротоари в кварталите. Голяма част от тях още веднъж участваха в последните търгове на АПИ за пътна и зимна поддръжка. Другите претенденти са опитните със софийски поправки. Притеснението остава в осъществяването и дали жителите в последна сметка ще усетят вложените 200 млн. лева Възможно е осъществяването да стартира през пролетта.
Кой кой е в инфраструктурното строителство в България. Така наподобява надпреварата за последния и най-мащабен план, който ще се разпореди в границите на този мандат на ГЕРБ в София.

На 18 октомври бяха отворени офертите в мегапоръчката за 200 млн. лева за построяването на нови тротоари и ремонт на старите в София, оповестена на 19 август.

Вътре в констелацията от претенденти са, строяха " Струма " и десетки водни планове в страната и. Тук са и " Нивел строй " на Велко Руйков (свързан с прословутия Таки), и най-големия строител " Хидрострой " на Велико Желев, и " Пътинженеринг-М " от същата орбита, и ГБС. Кандидатстват и свързаната с " ДЛВ ", както и " Виа конструкт груп " с предходно име " Джи Пи Строй ", записана на адреса на " Джи Пи груп ".
Реклама
Най-изненадващо е наличието на.

Други претенденти са добре познатите компании, които печелят ремонтите в столицата през последните години и нормално си навличат недоволството на жителите. Това са " Трейс Груп холд ", ремонтираща в този момент жълтите павета и зоната към " Александър Невски ", " ПСТ груп ", която също стартира ремонта на тази зона, само че общината ѝ приключи контракта, " Геострой " от групата на " Геотехмин " на Цоло Вутов. Участват и две компании, които се включиха и в - " Мегаинвест-холд " на Цветан Славейков Цветанов и " Бг нова " на Веселин Господинов. Има и други нови претенденти - " БГН Инженеринг ", " Луксор Инвест груп ", " РаТек ", " Инмат София ", " Булстрой монтажи ".

Тази централизация на компаниите от така наречен в столична поръчка се случва за първи път. Най-вероятната причина за това е фактът, че в последните 3 години липсват огромни държавни поръчки, а заплащанията по старите бяха спрени, поради което гладът за нова работа в целия бранш е изключително изострен.
Новите тротоари както досега
Това е най-голямата строителна поръчка на София от години, като. Обещават се 700 хиляди кв.м тротоари, което е повече от ремонтираните през последните дванадесет години (или за четирите мандата на Йорданка Фандъкова досега).
Реклама
Предстои да се отворят ценовите предложения на претендентите, а след това да излезе и класирането. Ако няма обжалвания, е допустимо ремонтите да стартират още напролет на 2023 година, няколко месеца преди локалните избори. В поръчката са взели участие 17 претенденти.

Средствата ще се усвояват през рамковите контракти за поддръжка на улици в период четири години. И тук още веднъж има аналогия с поръчките за националната мрежа: те са аналогични на тези, които АПИ подписва за поддръжка на републиканските пътища, и бяха гореща тематика поради неведнъж превишените бюджети и непрозрачно плащаните суми. В софийските се включва създаване на тротоари, поправки при спешни обстановки, превантивна поддръжка и други.
Това е голям план, чието време на стартиране - една година преди локалните избори - приказва искрено за предизборни цели. Предвид досегашната история с ремонтите в столицата, това може да се окаже нож с две остриета за ГЕРБ. Кой играе - по зони
Търгът е разграничен на общо седем позиции, всяка от които включва по три или четири столични региона (виж таблицата).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР