Позитивното мислене е модерна тема в последните години, но толкова

...
Позитивното мислене е модерна тема в последните години, но толкова
Коментари Харесай

Как позитивното мислене може да промени живота ти?

Позитивното мислене е съвременна тематика в последните години, само че толкоз доста експлоатирана, че загуби интереса на хората към нея. Това се отрази отрицателно на настройките на хората да повярват в изгодите от подобен вид мислене и нуждата то да се възпитава и култивира у хората.

Може ли позитивното мислене да ни бъде потребно и с какво?

С волево настроени настройки можем да изградим своето вътрешно положение такова, каквото желаеме да бъде. То може да се трансформира в мотор на цялостната ни ведра същина.

Съветите да се мисли положително са нещо, което би трябвало да се осъзнае на високо умишлено равнище. Това, което минава през главата ни на ден като мисли, се въздейства в доста огромна степен от външни фактори, върху които нямаме надзор. Образите, звуците и ароматите, които долавяме непрестанно, разсънват мемоари в съзнанието; провокират асоциации, които резервираме като нюх.

Тези положения са натоварени с страсти и оставят своя отпечатък върху вътрешното ни положение и мислите ни. В мозъка ни се случват доста повече процеси, в сравнение с можем да осезаем и осмислим. Контролът върху тези процеси е непотребен.

Позитивното мислене обаче предстои на осъзнаване и обработване. За да осъзнаем мислите си и да им повлияем, е нужно да познаваме техния първоизточник. Затова посоката, която задаваме на мисловния си развой, е значима.

 Позитивно мислене

Позитивизмът е предпочитание за себепознаване; доверие в положителния краен резултат от събития, които нараняват чувствителността ни; на дисциплиниране на възприятията и мъдрост да се дочака удобен край от позиция на насъбран опит.

Позитивното мислене изисква и някаква степен на просветеност, защото води към блян да се схванат механизмите на работа на мозъка както личния, по този начин и на близките и оттова идва разбирането, че мозъкът не трябва да бъде подчиняван, а би трябвало да се употребяват големите му благоприятни условия в градивна посока.

Позитивното мислене значи възприятие на свобода; на отговорност към другите и по тази причина е подарък, който те кара да осъзнаваш, че си блажен с живот.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР