Поздравявам ви с високо отговорната мисия, която народът Ви постави!

...
Поздравявам ви с високо отговорната мисия, която народът Ви постави!
Коментари Харесай

Радев към новите депутати: Никой не може да ви разменя или отдава под наем

Поздравявам ви с високо виновната задача, която народът Ви сложи! Винаги ще се откри някой, който да ви упрекне в липса на опит. Това не трябва да ви обезсърчава. Това съобщи президентът Румен Радев на откриването на първото, тържествено, съвещание на 45-ото Народно заседание в историческата постройка на площад " Народно заседание ".

" В политиката някои назовават " опит " своите грехове. С вота си гласоподавателите отхвърлиха това схващане. Те желаеха нови хора и избраха вас. Никой не е непогрешим, само че тези, чието политическо съществуване стартира в този момент, имат шанса да запишат една красива глава в своята биография ", обърна се президентът към народните представители.

" Вие наследявате една институция в рецесия. Миналото Народно заседание абдикира от парламентарния надзор. Утвърди се порочната процедура законопроектите на изпълнителната власт да се внасят от депутати, с цел да не се ангажира политическата отговорност на тази власт ", добави Румен Радев. Правният нихилизъм на 44-тото Народно събрание доближи своя разцвет, когато болшинството реши да печели време под претекст " Нова Конституция ", Благодаря на тези, които стопираха това политическо и юридическо неразбирателство ", добави той.

Време е да приемем, че президентското несъгласие не е акт на война с Народното събрание, а инструмент за рационализиране на законите, прикани президентът.

" На вас се пада задачата да възстановите парламентаризма. Първият инструмент ще бъде възраждането на действителен парламентарен надзор над изпълнителната власт. Никой не може да ви разменя или отдава чартърен, нито за заглушава гласа ви. Не можете да бъдете крепостни на никой политически водач ", прикани той още веднъж депутатите.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/778492629699245
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР