която Швейцария се надява да проправи пътя за мирен процес

...
която Швейцария се надява да проправи пътя за мирен процес
Коментари Харесай

Швейцария се хвали с голям международен интерес към мирната среща за Украйна

която Швейцария се надява да проправи пътя за кротичък развой в Украйна, притегли делегации от над 50 страни . Това разгласи президентът на страната Виола Амхерд, представена от " Ройтерс ".

Неутралното швейцарско държавно управление се стремеше към необятна интензивност от разнообразни елементи на света и бяха изпратени 160 предложения , уточни тя на конференция с немския канцлер Олаф Шолц, откакто двамата се срещнаха в Берлин.

Амхерд разясни, че Швейцария желае да убеди повече страни от така наречен Глобален юг, както и Китай, да се причислят към събитието.

" Работата продължава с цялостна скорост ", увери тя.
 Шолц увери Зеленски в поддръжката на Германия за мирната среща на върха
Шолц увери Зеленски в поддръжката на Германия за мирната среща на върха

Сътрудничеството в региона на защитата и идната конференция за възобновяване на Украйна в Берлин също са били разисквани

Държавите в Южна Америка, Африка и Близкия изток са измежду потвърдилите , че ще вземат присъединяване. През януари Швейцария се съгласи да бъде хазаин на срещата на върха по искане на украинския президент Володимир Зеленски.

Русия, която нахлу в Украйна преди повече от две години,

Дипломати и специалисти по външна политика считат, че договарянията, които би трябвало да се проведат покрай швейцарския град Люцерн, евентуално ще се съсредоточат върху това по какъв начин да се понижат рисковете, произлизащи от нахлуването на Москва.

Приблизително половината от страните, които са декларирали, че ще вземат участие, са отвън Европа и описът на присъстващите евентуално ще продължи да се трансформира до последната минута, означи Амхерд.

Зеленски на собствен ред заяви, че водачите на Грузия, Лихтенщайн и Малави са го уведомили, че ще имат свои представители на срещата на върха.
 Китай поддържа мирните договаряния за Украйна, само че с присъединяване на Русия
Китай поддържа мирните договаряния за Украйна, само че с присъединяване на Русия

Конференцията за мир ще се организира на 15-16 юни в Швейцария, само че на този стадий Русия не е поканена

Миналата седмица украинският водач разгласи, че Кабо Верде е станала първата африканска страна, която се е съгласила да взе участие.

Амхерд беше запитана и дали Швейцария е подготвена да отсрочи доставката на система за противоракетна защита " Пейтриът ", която би трябвало да получи от Съединени американски щати, с цел да помогне на Украйна да получи такава по-рано, след такова предложение от Германия.

Президентът на Швейцария съобщи, че нейният кабинет към момента не е обсъждал въпроса, само че означи, че тя го разисква с немския министър на защитата Борис Писториус.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР