Повратен момент в 13-тия ден на войната - Зеленски се

...
Повратен момент в 13-тия ден на войната - Зеленски се
Коментари Харесай

Зеленски излъган от Запада, вече не желае в НАТО, иска преговори с Путин за Крим и Донбас

Повратен миг в 13-тия ден на войната - Зеленски се усеща предаден от Запада, към този момент не желае да влиза в НАТО, желае директни договаряния с Путин за Крим и Донбас.

ГОТОВ СЪМ ЗА ДИАЛОГ

" Аз съм подготвен за разговор... Това, което би трябвало да направи президентът Путин, е да стартира този разговор ", съобщи изненадващо украинският водач, представен от ТАСС.

Коментирайки още един въпрос за опцията Киев да признае " Крим като част от Русия и независимостта на ДНР и ЛНР ", Зеленски съобщи:

МОЖЕ ДА НАМЕРИМ КОМПРОМИС ЗА ДНР и ЛНР "

Украинският президент Володимир Зеленски разяснява възможното признание на Крим и Л/ДНР, за което Москва упорства в договарянията.

" Ние можем да обсъдим и да намерим компромис по въпроса по какъв начин тези територии да продължат да съществуват,

" За мен е значимо по какъв начин хората на тези територии желаят да живеят, кои от тях желаят да са част от Украйна и кой в Украйна ще изиска да ги одобри. Така че този въпрос е по-сложен от елементарното признание ", прецизира Зеленски.

" Това е още един ултиматум, а ние не сме подготвени за ултиматуми. Но имаме допустимо решение по тези... основни въпроси ", съобщи Зеленски в отговор на въпрос продължава ли Киев да отхвърля изискванията на Москва - признание на Крим, ДНР и ЛНР, както и отвод от влизане в НАТО. Той обаче не посочи какво точно Украйна може да предложи по тези въпроси.

ОХЛАДНЯВАНЕ КЪМ НАТО

Отговаряйки на въпрос за записания в конституцията блян за влизане на Украйна в НАТО, президентът съобщи, че " от дълго време е охладнял към тази концепция ".

" В НАТО не са подготвени да одобряват Украйна, алиансът се бои от опълчване с Русия ", аргументира се той.

ЗАПАДЪТ НЕ ИЗПЪЛНИЛ ОБЕЩАНИЯТА СИ

Володимир Зеленски добави, че Западът не е извършил обещанията си да отбрани Украйна от съветските бомбардировки, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Зеленски упорства за неразрешена за полети зона над Украйна - алтернатива, която беше изрично отхвърлена от Съединени американски щати и НАТО.

В събота съветският президент Владимир Путин предизвести, че ще преглежда въвеждането на такава зона " като присъединяване във въоръжения спор " в Украйна.

" Тринайсет дни слушаме обещания. Тринайсет дни ни споделят, че ще ни оказват помощ в небето, че ще ни дадат самолети, че ще ни ги доставят ", споделя с обезсърчение украинският президент на видеозапис, оповестен в Телеграм.

" Отговорността за протичащото се е също и на тези на Запад, които от 13 дни не могат да вземат решение... Отговорността е на тези, които не подсигуряваха сигурността на украинското небе от съветските убийци ", декларира още украинският президент.

ЗНАМ, ЧЕ ТАЗИ ВОЙНА Е С ПРЕДИЗВЕСТЕН КРАЙ

" Аз знам че тази война е с предупреден край.Разбрах че Европа и Съединени американски щати не са това което се пробват да ни кажат.За мен най- значимото нещо в този миг е направя каквото е допустимо с цел да спасим живота на колкото може повече фамилии.Но ще направя и всичко допустимо с цел да останат с достолепие си на свободни хора в свободна страна ", споделя Зеленски..

КУЛЕБА: ОТДАВНА ИСКАМЕ РАЗГОВОР С ПУТИН

Украйна упорства за директни диалози сред президента Володимир Зеленски и съветския му сътрудник Владимир Путин, защото Путин е този, който " взема окончателните решения ".

Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от Анадолската организация.

Отдавна желаеме директен диалог, акцентира Кулеба в свое телевизионно присъединяване.

Отбелязвайки, че Зеленски " не се опасява " от нищо, в това число и от директен диалог с Путин, Кулеба настоя: " Ако Путин не го е боязън от нищо, дано да пристигна, да седне и да беседва ".

Зеленски в това време заяви, че дете е умряло от обезводняване в Мариупол, където от дни няма вода, електричество и отопление, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че гибелта на детето не е доказана от самостоятелен източник.

Войната в Украйна продължава към този момент 13 дни. По данни на Организация на обединените нации са починали минимум 406 цивилни жители, а други 801 са били ранени, само че същинският брой на цивилните жертви не се знае с акуратност. Повече от 1,7 милиона души са избягали в прилежащи страни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР