Мемоарите на бившия германски канцлер Ангела Меркел Свобода. Мемоари 1954

...
Мемоарите на бившия германски канцлер Ангела Меркел Свобода. Мемоари 1954
Коментари Харесай

Мемоарите на Меркел, озаглавени Свобода, ще излязат през ноември

Мемоарите на някогашния немски канцлер Ангела Меркел " Свобода. Мемоари 1954 – 2021 " ще излязат от щемпел в края на месец ноември, заяви издателят ѝ, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Меркел, която беше отпред на Християндемократическия съюз, устоя на голям брой рецесии по време на ръководството си, в това число напора на мигранти в Европа през 2015 година и пандемията от КОВИД-19.

Бившият канцлер е написала книгата в съавторство с дългогодишния си политически консултант Беате Бауман.

Според издателската къща " Кипенхойер и Вич “ в книгата ще се споделя за живота на Меркел в две немски страни – 35 години в комунистическата Източна Германия и 35 години в обединена Германия.

Меркел, която е родена в Хамбург през 1954 година, само че скоро по-късно се реалокира с родителите си в Източна Германия, изясни, че цялостен живот я занимава въпросът за свободата – както в политиката, по този начин и в персоналния ѝ живот.

" Без народна власт няма независимост, няма конституционна страна, няма отбрана на правата на индивида “, сподели Меркел и добави, че за нея свободата значи " да не спираш да се учиш, да не стоиш на едно място, а да можеш да продължиш напред даже и когато излезеш от политиката “.

Книгата ще излезе в трийсет страни по целия свят, заяви издателската къща.

Ангела Меркел беше отпред на най-голямата европейска стопанска система в интервала от 2005 година до 2021 година Тя беше първата жена канцлер на страната, напомня ДПА.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР