Повишаването на цените е основно предизвикателство пред новата власт. Половината

...
Повишаването на цените е основно предизвикателство пред новата власт. Половината
Коментари Харесай

Тренд: Повишаването на цените – основно предизвикателство пред управляващите

Повишаването на цените е главно предизвикателство пред новата власт. Половината от българите считат, че повишаването на цените е с над 20%. Това демонстрират данните от изследване на „ Тренд “, извършено сред 12 и 19 януари тази година.

„ Според изследването казусът с цените е 4-5 пъти по високо като процентни пунктове спрямо останалите, като пандемията да вземем за пример ”, изясни в ефира на Нова телевизия социологът Димитър Ганев.

Той разяснява още, че нито Коронавирус рецесията, нито въпросът с Украйна могат да провокират сериозна динамичност в електоралните настройки. Проблемът с корупцията у нас пък се нарежда на третата позиция измежду данните от проучването.

Новото държавно управление към момента се употребяват с високо публично доверие, без да има свръхочаквания към него.
" Тренд ": 27% от българите с родственици в чужбина получават помощ от тях
Всеки четвърти българин е имал желание да живее в чужбина. 22% от интервюираните показват, че имат познат/роднина, които се е върнал...
Прочети повече
Кабинетът на Кирил Петков се употребява с поддръжката на 39% от всички запитани. Симпатизантите на “Продължаваме смяната ” съвсем единомислещо показват поддръжка към кабинета, до момента в който тези на Българска социалистическа партия, “Има подобен народ ” и “Демократична България ” са по-колебливи – към 2/3 от тях дават позитивна оценка, към 1/5 – негативна.

Президентските избори през ноември съумяха да презаредят в избрана степен доверието към президента и да го възстановят на равнища от преди назначението на служебния кабинет. През януари позитивната оценката за неговата работа е 49%, а негативната 36%.

Само два месеца след последните предварителни парламентарни избори предстоящо електоралната картина е структурно идентична с изборния резултат. “Продължаваме смяната ” е първа политическа мощ с 26,4% от деклариралите, че ще гласоподават на възможни избори. ГЕРБ остават близо до изборния си резултат с 22,3%.

Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са сходни като резултат надлежно с 11,5% и 10,9%. Пета политическа мощ остава “Има подобен народ ” с 8,1% от деклариралите, че ще гласоподават, а шести остават “Демократична България ” с 6,8%.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР