Повечето от вас сигурно са видели драматичните кадри от Русия,

...
Повечето от вас сигурно са видели драматичните кадри от Русия,
Коментари Харесай

Кой стои зад атаката с дрон на Кремъл?

Повечето от вас несъмнено са видели трагичните фрагменти от Русия , които излязоха тази седмица, написа „ BBC “. Може да се види по какъв начин обект лети към купола на постройката на Сената на Кремъл . Има детонация. От местопроизшествието се извива черен пушек.

Нека проследим тази детонация: от клюки и спекулации за случилото се. Атака с дрон? Очевидно . Но от кого? Украйна? Руски партизани? Или беше вътрешна работа? Операция с подправен байрак?

Карти на масата: Не се знае . Остават доста въпросителни за това какво се е случило, само че ето тезата на редактора на „ BBC “ Стийв Розенбърг /Steve Rosenberg/:

Официалната версия на събитията – версията на Кремъл – е, че това е офанзива с украински дрон (всъщност два дрона), ориентирана към самия президент Владимир Путин.

Опит за ликвидиране на съветския президент? Изглежда малко евентуално. Президентът Путин в действителност има частен апартамент в Кремъл, само че главната му резиденция е на 32 километра (20 мили). Дори съветската държавна телевизия наподобява изрази подозрение в тази версия в сряда вечерта. Един анализатор във вечерния новинарски бюлетин на Канал 1 „ Время “ означи:

„ Видът избухлив заряд, носен от дронове като тези, не може да аргументи необятно публикувани вреди. Тази офанзива явно беше единствено за показ. “

Украйна отхвърли да се е опитвала да убие президента Путин.

„ Ние не нападаме Путин или Москва “ , безапелационен беше президентът Володимир Зеленски тази седмица. Той посочи:

„ Воюваме на наша територия. Защитаваме нашите села и градове. Нямаме задоволително оръжия за това. “

Но да предположим, че това в действителност е интервенция, замислена и извършена от Украйна или от група в Русия , симпатизираща на Киев? Дори в случай че това е било „ единствено за шоу “?

В подобен случай би било извънредно неловко за Кремъл. Само си представете: седалището на съветската мощност, един от най-строго охраняваните комплекси в света, обхванат от няколко дрона, цялостни с експлозиви – макар всички системи за противовъздушна защита, защитаващи Москва, и системите за заглушаване, Кремъл сигурно би трябвало да държи рискови дронове от разстояние и за попречване на сходни офанзиви .

Невероятно, даже невероятно? Добре, помислете си за 1987 година, когато западногерманският младеж Матиас Руст заобикаля руската противовъздушна защита и приземява своя аероплан Cessna на Червения площад. Историята демонстрира, че няма невъзможни неща.

Беше показателно по какъв начин основните вечерни вести на съветските телевизионни канали оповестиха за случая тази седмица. Това беше топ историята. Но нито един от бюлетините, които гледах, „ Время “ по Канал 1 и „ Вести “ по „ Россия-1 “, не излъчиха тези трагични видеоклипове с детонации и пушек.

Вместо това те използваха библиотечни фрагменти от Кремъл и Червения площад. Може би тъй като обликът на безсилен Кремъл под офанзива беше прекомерно неуместен за шерване. Руските вестници отразиха историята на идващия ден, само че не доста в детайли.

Но да се върнем към слуховете и спекулациите. Социалните медии са изпълнени с крясъци „ подправено! и „ подправен байрак!

Някои коментатори подозират, че е инсценирано от съветските управляващи или от детайли на службите за сигурност, с цел да се обезпечи предлог за ескалация на войната в Украйна .

И въпреки всичко, откогато Кремъл стартира своята пълномащабна инвазия в Украйна през февруари 2022 година, той сподели, че е подготвен да ескалира спора без потребност, от какъвто и да е предлог. Защо ще провежда подобен евентуално объркващ случай, който мнозина ще изтълкуват като знак за слабостта на Кремъл ? И си спомнете тези телевизионни новинарски бюлетини: те избягваха да демонстрират изображения на детонациите.

Има и други теории . Възможно ли е случилото се да е резултат от вътрешни битки в коридорите на властта тук, сред разнообразни групи, борещи се за въздействие върху Кремъл? Както споделих в моя отвод от отговорност, нямам окончателния отговор. Просто доста въпроси.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР