Повечето италианци смятат вътрешния министър и лидер на антиимигрантската партия

...
Повечето италианци смятат вътрешния министър и лидер на антиимигрантската партия
Коментари Харесай

Италианците: Шефът на МВР е истинският лидер на страната

Повечето италианци считат вътрешния министър и водач на антиимигрантската партия "Лига " Матео Салвини за същинския държавен глава, сподели проучване на публичното мнение, представено от Ройтерс.

Според месечната анкета на института "Демос ", оповестена през днешния ден във в. "Република ", 58 % от италианците считат за водач Салвини, до момента в който едвам 16 % избират премиера Джузепе Конте и 14 % - Луиджи Ди Майо, който оглавява антисистемното "Движение 5 звезди ". Салвини и Ди Майо са вицепремиери в съдружното държавно управление на Конте, което пристигна на власт през юни и което, съгласно новото изследване, е подкрепяно от 58 % от италианците.

Салвини има мощно наличие в обществените медии, по радиото и малкия екран, като употребява това, с цел да дава подтик на популистките, антиимигрантски политики на своята партия. Той е изместил Конте и като най-популярен политик в Италия - с 60 % рейтинг на утвърждение през октомври, колкото и през септември, до момента в който рейтингът на премиера е понижен от 61 на 59 %.

Мнозинството от опозиционните гласоподаватели са декларирали, че считат Салвини за същинския глава на държавното управление, в това число 70 % от Демократическата партия и 51 % от партията "Напред Италия " на някогашния министър председател Силвио Берлускони. Дори измежду членовете на "Движение 5 звезди " 35 % считат Салвини за действителния водач против 37 % за Ди Майо.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР