Повечето базови метали поскъпват на борсата в Лондон днес, след

...
Повечето базови метали поскъпват на борсата в Лондон днес, след
Коментари Харесай

Базовите метали поскъпват преди преговорите между САЩ и Китай

Повечето базови метали нарастват на борсата в Лондон през днешния ден, откакто почитан американски държавен чиновник изрази оптимизъм по отношение на възможен напредък в плануваните за тази седмица търговски договаряния с Китай. Положителните данни от страната също поддържаха цените на металите.

Съединени американски щати и Китай “очакват да осъществят спомагателен прогрес ” в комерсиалните договаряния тази седмица, съобщи Лари Къдлов, стопански консултант на Белия дом. Днес китайският вицепремиер Лиу Хе би трябвало да възбнови договарянията с щатския търговски представител Робърт Лайтизер и с министъра на финансите Стивън Мнучин.

Междувременно интензивността в китайския бранш на услугите нараства до 14-месечен връх през март, откакто търсенето се усилва както на локално, по този начин и на интернационално равнище, демонстрираха изнесени през днешния ден данни, което бе следващият симптом, че тласъците на държавното управление последователно стартира да работят, написа Ройтерс.

Фючърсите на медта с тримесечен период на доставка нарастнаха с 0.5%, до 6 461 $ за звук в Лондоон, до момента в който цената на най-активно търгувания договор на борсата в Шанхай остана съвсем без смяна на нивво от 49 240 юана (7 337.75 долара) за звук.

Никелът нарастна с 0.8%, до момента в който цинкът добави 0.5% към цената си, а цената на оловото се увеличи с 0.5%.

Цената на алуминия в Лондон не се причисли към тази наклонност и регистрира намаляване от 0.1%.

„ Доставките от страна на съветската компания Русал за Европа и Съединени американски щати бяха възобновени след повдигането на глобите в края на януари. Продължаващите вложения от страна на компанията ще доведат до увеличение на индустриалния потенциал, ” оповестиха от ANZ.

Междувременно опасенията към предлагането на мед се завърнаха, откакто представители на коренното население на Перу, които блокират пътищата до медната мина на Las Bambas на китайската компания MMG Ltd, отхвърлиха да договарят с държавното управление.

От Norsk Hydro оповестиха през вчерашния ден, че може да изминат месеци, преди заводът за алуминий на компанията да се завърне към цялостния си индустриален потенциал, откакто спиране на зaхранването понижи производството с към 10%.

В същото време едни от главните играчи в производството на цинк - Korea Zinc Inc и Teck Resources Ltd, реализираха съглашение за увеличение на годишните такси за обработка на цинков концентрат до към 245 $ за звук, което е с 67% повече от предходната година.

Междувременно азиатските акции нарастнаха до 7-месечни върхове, като азиатско-тихоокеанският показател на MSCI нараства с 0.5% за деня. Повишението му от четвъртък насам към този момент доближава 3%.

Вчера щатският показател Dow Jones се намали с 0.3%, до 26 179.13 пункт, S&P 500 остана без смяна, а софтуерният Nasdaq Composite добави 0.25%, до 7 848.69 пункта.

Цените на петрола са покрай многомесечни върхове в резултат на опасенията към предлагането, като брентът нарастна с 0.72%, до 69.87 $ за барел, което е най-високото цена от ноември.

Щатският лек недопечен нефт се оскъпи с 0.42%, до 62.84 $ за барел. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР