Повече съвместни инициативи, оперативен диалог по приоритетните теми и използване

...
Повече съвместни инициативи, оперативен диалог по приоритетните теми и използване
Коментари Харесай

КРИБ пред министър Стоянов: Първостепенна задача е подготовката за зимата и наваксване на загубеното време

Повече взаимни начинания, действен разговор по предпочитаните тематики и потребление на експертизата на работодателите и синдикатите при образуване на политиките в бранша. Това са част от целите, които министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов показа на среща с Конфедерацията на работодателите в България (КРИБ). Разговорът бе по негова самодейност и продължава серията от експертни разисквания за положението и бъдещето на българската стопанска система, които започнаха с всички синдикални и работодателски организации от първия ден на мандата му.

За бизнеса предпочитана задача е подготовка на стопанската система за идващата зима и сигурност на енергийните доставки, подчертаха от КРИБ. Според тях има доста незнайни и към българския План за възобновяване и резистентност, а това е историческа опция за страната ни, която би трябвало да използваме дейно. Растящите цени на строителните материали, е различен сериозен проблем на членовете на Конфедерацията. По-добър разговор с изпълнителната власт бе пожелан и при мониторинга на плановете с европейско финансиране и отчитане на следствията на световната пандемия върху активността на предприятията.

„ В идващите месеци ще имаме цялостна съгласуваност с Министерството на нововъведенията и растежа, с цел да можем да предложим и най-хубавите ограничения за бизнеса ", изясни министър Стоянов. Той обясни, че към този момент е извършена оперативна среща с министър Пулев и разговорът сред тях ще бъде непрекъснат. „ Нашето държавно управление няма да има комфорта да се занимава единствено с организация на избори тъй като проблемите са доста и те желаят неотложно решение ", добави той.

Сред тематиките, които работодателските и синдикалните организации слагат на диалозите са сигурност на енергийните доставки, Зелената договорка, ограниченията за поощряване на растежа. „ Времето ни е малко и по тази причина разчитаме на бизнеса и синдикатите да вземат участие интензивно в процесите и да дават противоположна връзка за провежданите политики ", сподели министър Стоянов.

От страна на работодателската организация в срещата присъединяване взеха членовете на Управителния съвет на КРИБ Стоян Ставрев и Любомир Пейновски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР