Повече представители на Източна Европа ще има в новата Комисия

...
Повече представители на Източна Европа ще има в новата Комисия
Коментари Харесай

Повече източноевропейци ще има в транспортната комисия на Европейския парламент

Повече представители на Източна Европа ще има в новата Комисия по превоз в Европейския парламент, заяви евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков във връзка упованията пакетът " Мобилност " да бъде обсъждан от нея, съобщи Българска национална телевизия.

Андрей Новаков от ГЕРБ, Петър Витанов от Българска социалистическа партия и евродепутат от Движение за права и свободи ще бъдат българските членове на комисията.

Новаков заяви, че България има тактика по какъв начин да отстои ползите на българските превозвачи за година и половина напред, само че че тя не трябва да се разкрива, с цел да не се попречи на реализацията ѝ.

Българска социалистическа партия ще има свои представители и в комисиите по земеделие, енергетика, външни връзки, както и в подкомисията за защитата, заяви Витанов, който е началник на делегацията на българските социалисти и води договарянията за систематизиране на местата.

Според него е допустимо социалисти да има и в управлението на парламентарните комисии на Европейския парламент, само че въпросът ще бъде дефинитивно обяснен идната седмица след избирането на управлението на институцията.

Двамата показаха вяра, че в новия мандат българските евродепутати ще работят в по-добра съгласуваност по тематики от народен интерес, без значение, че са от разнообразни партии.

Андрей Новаков и Петър Витанов разясниха и упованията за систематизиране на топ позициите в европейските институции в навечерието на плануваната за неделя среща на върха на Европейски Съюз. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР