Повече от успешно завърши последния кръг от Световния ендуранс шампионат

...
Повече от успешно завърши последния кръг от Световния ендуранс шампионат
Коментари Харесай

Мартин Чой с престижно класиране на Световния шампионат по мотоциклетизъм

Повече от сполучливо приключи последния кръг от Световния ендуранс шампионат по мотоциклетизъм за Мартин Чой и съотборниците му Кристиан Наполи и Юго Жерар. Тимът на Energie Endurance 91 финишира на 8-мо място в клас Superstock на френската писта „ Пол Рикар “.

Тежкото 24-часово съревнование беше и последното от календара за 2022 година, като тимът на Чой измина 691 обиколки за цялото денонощие на пистата с дължина от 5.673 километра. Близо 4000 километра навъртяха тримата, като се редуваха да карат на всеки 25 обиколки от самото начало. Нашият топ водач е в чудесно здравословно положение и след възстановителните процедури на френска земя отпътува за България. Малко след финала Мартин Чой разяснява миналото съревнование за почитателите на мотоциклетния спорт у нас.

„ Това беше най-безпроблемното ни присъединяване от началото до края на конкуренцията. Нямахме проблеми с мотора и всичко беше наред през всичките обиколки. Можехме и по-напред да сме в класирането, само че влизането измежду първите осем тима в крайното нареждане е сполучливо за нас. Аз персонално се усещах добре и желая да поздравя всички в отбора ни за работата в бокса. Вече имаме богат опит в подобен вид надпревари от едно денонощие и стиковката сред водачи, инженери и механици е на високо равнище. Няма по какъв начин да пропусна благодарностите си към българските почитатели, които пристигнаха на пистата и гледаха онлайн. Бяха страхотни и имаше доста родни флагове, което ми направи усещане. Прибирам се в София и не преставам с тренировките, които са ми направени по график. Следващото ми съревнование ще бъде на гръцката писта в Серес в интервала 21-23 октомври, когато е последния кръг на BMU Балканския шампионат “, показа Мартин Чой.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР