Повече от шест десетилетия след като момче беше намерено мъртво

...
Повече от шест десетилетия след като момче беше намерено мъртво
Коментари Харесай

„Момчето в кутията“. ДНК анализ разкри самоличността на дете, убито преди 60 години

Повече от шест десетилетия откакто момче беше открито мъртво в кутия във Филаделфия, следователите са разпознали детето благодарение на ДНК, заяви полицията, представена от CNN.

В случая, който ще стане прочут като „ Момчето в кутията “, детето е намерено увито в одеяло в картонена кутия на 25 февруари 1957 година в гориста околност на Sевероизточна Филаделфия, споредНационалния център за изчезнали и експлоатирани деца.

Момчето имало няколко белега по тялото, а косата му неотдавна била остригана, споделиха от центъра.Момчето, за което се допуска, че ена възраст сред 4 и 6 години, изглеждалонедохранено, съгласно центъра.



Реконструкция на лицето от Националния център за изчезнали и експлоатирани деца демонстрира по какъв начин може да е изглеждало момчето.

„ Въпреки многочислените опити за идентифициране на детето през годините, самоличността на момчето остава мистерия.Чрез детективска работа и ДНК разбор полицията най-сетне съумя да разпознава детето “, сподели полицейското ръководство във Филаделфия в известие за медиите във вторник.

От полицията към момента не оповестяват името на момчето.

Случаят е най-старото неразкрито ликвидиране във Филаделфия, съгласно полицията, която към момента търси килъра на детето.Има премия от 20 000 $ за информация, водеща до арест и наказание по случая.

Градските управляващи провеждат конференция на 8 декември, с цел да обсъдят новото развиване.Полицейският комисар на Филаделфия Даниел Аутлоу, дружно с градския правосъден доктор и ръководителя на отдела за убийства на полицейското ръководство, ще участват, с цел да споделят информация, се споделя в известието.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР