Повече от 80 града в Германия остават в петък безобществен

...
Повече от 80 града в Германия остават в петък безобществен
Коментари Харесай

Германия е блокирана от стачка на служителите в градския транспорт

Повече от 80 града в Германия остават в петък безобществен превоз поради стачка на чиновниците от бранша.

Протестът е проведен от синдиката Verdi, който води договаряния от името на общо 90 хиляди чиновници с управленията на 130 транспортни сдружения за по-високи заплати и по-добри условия на труд.

Без опция да употребяват рейсове, трамваи или метро остават жителите на десетки градове в цялата страна, като се изключи Бавария.

Исканията на чиновниците в обособените градове и провинции са разнообразни - някои от тях желаят нарастване на заплатите с 25%, а други - повече почивни дни и отпуски.

Протестите започнаха още с началото на първите смени на градския превоз сред 3 и 4 часа сутринта и ще продължат през целия ден и в нощта против събота.

От транспортните компании предизвестиха пасажерите да ревизират авансово информацията за това дали техният маршрут е обиден от стачките, защото неналичието на превоз няма да се приема като уважителна причина за неявяване от учебно заведение или от работа.

На летището в Хамбург също се чакат проблеми - там стачкува наземния личен състав с искане за растеж на заплатите и еднократна добавка от 3000 евро като антиинфлационна мярка.

В четвъртък 11 немски летища бяха отчасти или изцяло блокирани от митинг на чиновниците по сигурността, което докара до анулацията на към 1100 полета и сътвори проблеми на 200 000 пасажери.

Протестите на чиновниците в превоза идват единствено седмица след траялата пет дни стачка на влаковите машинисти, която се чака да продължи през идващите месеци, в случай че не бъде реализирано съглашение до 3-ти март.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР