Повече от 8.8 млн. са посещенията на чуждестранни туристи в

...
Повече от 8.8 млн. са посещенията на чуждестранни туристи в
Коментари Харесай

Посрещаме за първи път над 9 милиона туристи

Повече от 8.8 млн. са визитите на задгранични туристи в България в интервала януари-ноември тази година, оповестиха от отрасловото министерство на Николина Ангелкова, базирайки се на данните на Националния статистически институт.

Това е с 4.9% повече в съпоставяне със същия интервал на 2017 година и е явен сигнал, че броят на чужденците ще мине 9 милиона до края на годината - нещо, което до момента не се е случвало.

Увеличение има и в приходите, които се осъществят от интернационалния туризъм, само че Българската национална банка ги регистрира с месец забавяне, напомня Флагман.бг. За интервала януари-октомври данните сочат 3.4 милиарда евро, което е с 6,8% повече по отношение на същите месеци година по-рано.

Министър Николина Ангелкова акцентира, че повишението е в резултат на забележимият резултат от поредната политика за разпространение на България и одобряването й като целогодишна дестинация, предлагаща първокачествен и разнороден артикул.

Един от главните фактори е и усилването на нискобюджетните компании, които и през тази година продължиха да порастват като брой полети и туристи както в София, по този начин и в Бургас и Варна.

Столицата да вземем за пример, видя близо 10% растеж на визитите. Друга сериозна част се дължи на усилването на прилежащите пазари.

От данните се вижда, че съвсем целия растеж в броя на задграничните туристи се дължи на румънците, украинците, както и на гостите от Англия и Израел. За сметка на това спадът е главно при руснаците, гърците, германците, беларусите и австрийците.

Най-много са задграничните гости от Румъния - над 1.3 милиона. Следват визитите от Гърция - малко над 1 млн., от Германия - близо 833 хиляди, и от Турция – 580 хиляди Интересно е, че заради продължаващия спад на визити от Русия, 5-то място в класацията към този момент заема Македония с близо 520 хиляди.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР