Повече от 100 000 души излязоха на шествие в Париж

...
Повече от 100 000 души излязоха на шествие в Париж
Коментари Харесай

100 000 казаха не на антисемитизма на протест в Париж

Повече от 100 000 души излязоха на шествие в Париж в неделя, с цел да стачкуват против възходящия антисемитизъм вследствие на продължаващата война на Израел против Хамас в Газа, оповестява АП.

Премиерът Елизабет Борн, представители на няколко леви партии, консерватори и центристи от партията на президента Еманюел Макрон , както и крайнодесният водач Марин льо Пен участваха на неделното шествие във френската столица при засилени ограничения за сигурност. Макрон не участва, само че изрази поддръжката си за митинга и прикани жителите да се надигнат против " непоносимото възобновление на необуздания антисемитизъм ".

Въпреки това, водачът на крайнолявата партия " Непреклонена Франция ", Жан-Люк Меленшон, остана настрани от марша, като сподели предходната седмица в X, някогашен Twitter, че маршът ще бъде среща на " другари на безусловна поддръжка за клането " в Газа.

Властите в Париж разположиха 3000 полицейски бойци по маршрута на митинга, призован от водачите на Сената и долната камара на Народното събрание, Националното заседание, на фона на тревожното повишаване на антиеврейските прояви във Франция от началото на войната на Израел против " Хамас " след октомври 7 изненадваща офанзива против Израел.

Във Франция живее най-голямата еврейска диаспора в Европа, само че като се има поради личното ѝ съдействие с нацистите през Втората международна война, антисемитските дейности през днешния ден отварят остарели белези.
 Нетаняху отговори на Макрон: От Хамас са отговорни за гибелта на поданици на линията Газа
Нетаняху отговори на Макрон: От Хамас са отговорни за гибелта на поданици на линията Газа

Размяна на реплики

Припомняме, че в ден по-рано израелският министър председател Бенямин Нетаняху отговори на думите на френския водач Еманюел Макрон в изявление за Би Би Си.

Нетаняху сподели, че международната общественост би трябвало да осъди " Хамас ", а не Израел.

Междувременно,

Към събота чиновниците са преброили 1247 антисемитски акта от 7 октомври, съвсем три пъти повече, в сравнение с през цялата 2022 година, съгласно Министерството на вътрешните работи.

макар че поддръжници маршируваха в няколко френски града през последните седмици, в това число хиляди, настояващи за преустановяване на огъня в Газа в позволен митинг в Париж предходната неделя.
 Макрон се закани да бъде безсърдечен в битката с антисемитизма
Макрон се закани да бъде безсърдечен в битката с антисемитизма

В страната са регистрирани 1159 акта на антисемитизъм от началото на октомври
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР