Потребителите в китайските социални медии следят изборния ден в САЩ

...
Потребителите в китайските социални медии следят изборния ден в САЩ
Коментари Харесай

В Китай се отнасят с озадачение и насмешка към съспенса при американските избори

Потребителите в китайските обществени медии наблюдават изборния ден в Съединени американски щати с озадачение и подигравка, откакто президентът Доналд Тръмп се оплака от " голяма машинация на страната " и подвеждащо разгласи победа преди да бъдат преброени милиони гласове, съобщи Ройтерс.

" Дали печели или губи, крайната му задача е да унищожи американската народна власт в настоящия й тип ", написа консуматор на китайския аналог на Туитър - Вейбо.

" Дано Тръмп да бъде избран отново и да плъзне Съединени американски щати по наклонената повърхност ", написа различен. Трети съпостави прибързано оповестената от Тръмп победа с това да претендираш за мизата преди играта на маджонг да е завършила.

Китайските държавни медии постоянно притеглят вниманието към отрицателните вести от Съединени американски щати, а преди вчерашното гласоподаване демонстрираха фрагменти на магазини, чиито порти и витрини са заковани с дъски в очакване на принуждение към изборите.

" Този тип протести е всекидневно затруднение след избори в небогати страни, само че хората се безпокоят, че това може да стане и в Съединени американски щати. Съединени американски щати деградират ", написа в Туитър редактор във вестник " Глоубъл таймс " ( " Хуанцю шибао " ) - всекидневник на китайската комунистическа партия, който излиза на британски и китайски език.

По-късно той се присмя на предизборно допитване, предрекло мощно показване на противника на Тръмп, Джо Байдън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР