Потребителите, които четат новини само в социалните мрежи са по-малко

...
Потребителите, които четат новини само в социалните мрежи са по-малко
Коментари Харесай

Потребителите, които четат новини в социални мрежи, са по-малко информирани от останалите

Потребителите, които четат вести единствено в обществените мрежи са по-малко осведомени, сочи ново медийно изследване. Също по този начин е по-малко евентуално те да наблюдават и схващат информациите за избори или за ковид.

Учените са анализирали данни за Съединените щати от седемте най-използвани канала за вести – обществени мрежи, новинарски уеб страници и приложения, локални медии, кабелни и ТВ оператори, радио и щемпел. Те откриват, че един на всеки пет американци или 18% употребяват обществените мрежи за постигане на политически вести. Тези хора нормално са по-млади и е по-малко евентуално да са представители на бялата раса.
80% от европейците попадат на подправени вести за COVID-19 Идентифицирани са координирани акции за дезинформация, сигнализират от управлението на Европейски Съюз
Едва 8% от тези консуматори наблюдават новините за идните президентски избори в Съединени американски щати „ от близко “, а една четвърт наблюдават новините за пандемията по-задълбочено. Тези данни са доста по-ниски от всички останали групи, само че се приближават до тези на хората, информиращи се от малкия екран.

Американците, които се осведомят единствено от обществените мрежи освен, че не са ангажирани с новинарския поток, а са и надалеч по-малко осведомени за актуалните събития. Около половината от тях са декларирали, че схващат „ доста добре “ и „ относително добре “ новините за идните избори в съпоставяне със 78% от респондентите, които черпят информация от малкия екран.
„ Туитър “ изтри следващ пост на Доналд Тръмп – споделил видео с подправени вести за COVID-19 В клипа се приказва за чудодейните свойства на хидроксихлорокина - нещо, за което здравната общественост продължава да е с изключително мнение
На участниците в изследването са заложени и въпроси на политически тематики, като към 43% са дали отговор вярно. Макар малко от тези, които се осведомят онлайн да са избрали неверни отговори, 39% декларират, че не са сигурни.

Потребителите на вести в обществените мрежи е по-вероятно да се сблъскат с погрешни изказвания за пандемията и идните избори в Щатите. По-притеснителното е, че учените откриват, че точно тези консуматори е по-вероятно да повярват на погрешни изказвания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР