Потребител на социалната мрежа X под псевдонима lipilipsi е модифицирал

...
Потребител на социалната мрежа X под псевдонима lipilipsi е модифицирал
Коментари Харесай

Някои MacBook Pro имат скрити „тайни площадки“ за увеличаване капацитета на паметта

Потребител на обществената мрежа X под псевдонима lipilipsi е модифицирал своя MacBook Pro, като е нараснал вградената памет от 1 TB на 8 TB.

Както знаем, инженерите на Apple вършат всичко допустимо, с цел да попречат на потребителите да усъвършенстват своите преносими компютри и други техни устройства. Въпреки това някои модели MacBook Pro към момента имат алтернатива за напомпване на опциите. След като разглобил MacBook Pro от най-голям клас с чипа M3 Max, притежателят забелязал, че на дънната му платка има няколко площадки с празни точки за запояване, където може да се сложи NAND памет. Разбира се, не се е разминало без особено и качествено запояване и сръчни ръце, само че в последна сметка той съумял да сложи 4 модула от по 2 TB всеки.

Трябва да се означи, че доста експерти оферират сходни модификации на MacBook Pro към този момент няколко години, само че постоянно се постанова да разпоят „ родния “ чип с памет и да запоят нов NAND модул. Интересно е, че всички преносими компютри с чипове M3 Max имат авансово готови „ площадки “ за инсталиране на повече памет.

Цената на един сходен ъпгрейд не е известна, само че е разумно този способ да коства доста по-евтино, в сравнение с да поръчате от Apple подготвен чисто нов Mac с 8 TB памет.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР