Потъването на туристическото корабче в Будапеща, при което загинаха най-малко

...
Потъването на туристическото корабче в Будапеща, при което загинаха най-малко
Коментари Харесай

Трагедията в Будапеща: Корабчето с корейски туристи е потънало за 7 секунди

Потъването на туристическото корабче в Будапеща, при което починаха минимум седем южнокорейски туристи, е станало за към седем секунди, съобщи Асошиейтед прес,цитирана от Българска телеграфна агенция. АП се базира на унгарската полиция.

Трагедията се разигра нощес към 21.15 часа локално време.

На корабчето е имало общо 35 души - двама членове на екипаж и 33-ма южнокорейски туристи. 14 от туристите бяха извадени от водата, седем от тях починаха, а седем оцеляха и са в устойчиво положение, заяви южнокорейското външно министерство.

Издирването на 21-те души, които са в неопределеност след потъването на корабчето, продължава и в Сърбия. От тях 19 са южнокорейски туристи, а двама са членовете на екипажа - унгарци. Спасителната интервенция е затруднена от дъждовете и бързите течения на придошлата река Дунав. Шансовете са минимални, сподели представител на унгарската Бърза помощ.

Унгарската полиция стартира следствие на случая.

Какво се случи във водите на Дунава

Унгарските управляващи оповестиха, че туристическото корабче "Русалка ", което бе закотвено край постройката на унгарския парламент, се е преобърнало и потънало, откакто било ударено от по-голям кораб. Според полицията другият транспортен съд е на компанията за круизи "Викинг ". Служител на южнокорейската туристическа организация, провела пътуването, сподели обаче, че корабът е бил пуснал котва, когато е бил ударен.

Южнокорейските туристи не са носели избавителни жилетки, заяви Асошиейтед прес, базирайки се на южнокорейското външно министерство. То научило това от свои чиновници в Будапеща. Според южнокорейските дипломати в унгарската столица било нещо всекидневно туристите на корабчетата за разходки по Дунава да не носят избавителни жилетки.

Реката е била придошла след проливни дъждове и течението е било доста мощно. Температурата на водата е сред 10 и 12 градуса. Един от избавените е бил открит на 3 километра от мястото на корабокрушението, станало сред Верижния мост (моста Сечени) и моста Маргит.

През последните години Будапеща се затвърди като известна туристическа дестинация.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР