Построен през 1942 г. в Хамбург нацистки бункер ще бъде

...
Построен през 1942 г. в Хамбург нацистки бункер ще бъде
Коментари Харесай

Нацистки бункер в Хамбург става луксозен хотел

Построен през 1942 година в Хамбург нацистки бункер ще бъде трансфорат в първокласен хотел. Това заяви компанията оператор NH Hotel Group, спечелила състезанието за обновяването на постройката.

Хотелът, който ще е със 136 стаи, ще отвори в средата на 2021 година и ще се намира на последните етажи на високата 300 м блиндирана постройка в центъра на града. Интересно скимване на създателите на плана е озеленяването с просторна градина на покрива и зелени алеи в близост.

Flakturm IV е една от двете кули, издигнати за 300 дни за да обезпечат противовъздушната защита на пристанищния немски град. Сега в нея се обитават офиси на културни институции и на компании от креативните промишлености, които ще останат там и след реконструкцията.

Построен през 1942 година единствено за 300 дни от военнопленници, бункерът е служил и за леговище на десетки хиляди поданици на града при въздушните удари на съюзническата авиация. Предвижда се след обновяването там да бъде сложена и паметна плоча за жертвите на нацискта Германия, прибавя Си Ен Ен.

Във Виена един от няколкото сходни бункера е трансформиран в градски аквариум, а стената на различен се употребява за спортно катерене.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР