Постепенно бежанските центрове в България започват да изпълват своя капацитет.

...
Постепенно бежанските центрове в България започват да изпълват своя капацитет.
Коментари Харесай

Подготвят се нови места за настаняване на мигранти

Постепенно бежанските центрове в България стартират да изпълват своя потенциал . Имаме подготвеност за включване в деяние на други такива центрове за настаняване на мигранти. Те се намират най-вече в Югоизточна България , защото с изключително внимание се следят границите с Турция и Гърция.

Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков . По думите му по този метод мигрантите ще бъдат настанявани по-близо до границата, откакто я преминат .

" Нямаме никакви илюзии - ще се усилва броят на мигрантите ", сподели той. Тенденцията се следи с внимание освен в България, само че и в цяло от Европа , защото в последните месеци са се нараснали групите мигранти, които се пробват да стигнат до Европа. Те са най-вече от афганистанци .
 Шест страни от Европейски Съюз предизвестяват против търсещите леговище от Афганистан
Шест страни от Европейски Съюз предизвестяват против търсещите леговище от Афганистан

Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Дания и Холандия пишат до Европейска комисия да продължи с депортацията

" И тук ще поставим нужните старания, с цел да предпазим страната от мигрантския напън в нужната степен, да сведем до най-малко прекосяването на нашата граница ", увери Рашков. Разпределени са спомагателни сили и на полицията и на жандармерията , службите са изключително деликатни освен по границата, само че и навътре в страната.

Проблемът се осъзнава и той не е дребен , увери Бойко Рашков.

Утре президентът Румен Радев ще се запознае с подхванатите ограничения за защита на границата и справяне със засиления миграционен напън. Той ще посети Тристранния взаимен контактен център за полицейско и митническо съдействие, разположен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и гр. Елхово. В понеделник, 16 август, президентът , като една от двете тематики ще бъде ограниченията по преодоляване на задаващата се мигрантска вълна.
 Бойко Рашков регистрира повишен миграционен напън Обновена
Бойко Рашков регистрира повишен миграционен напън

Министерство на вътрешните работи е в подготвеност за реакция

Вътрешният министър отхвърли да отговори дали има подготвеност да бъде длъжностен министър в. Този въпрос не е поставян към този миг, стана ясно от думите му. По въпрос за нужните промени в системата на Министерство на вътрешните работи Рашков удостовери, че има в действителност потребност от такива, най-малкото и тъй като в самото общество е водеща настройката, че администрацията би трябвало да е задоволителна, а не раздута .

По думите на Рашков съвсем никой не е посмял да прави промени в това огромно министерство - Министерство на вътрешните работи - до този миг.

" Ако имаме повече време, с моите сътрудници ще стартираме да обмисляме такива промени. В никакъв случай няма да понижим боеспособността на министерството обаче ", съобщи Бойко Рашков.
 Боян Чуков: Има нарастване на бежанците по границите с Турция
Боян Чуков: Има нарастване на бежанците по границите с Турция

Целта им не е България

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков отличи златната ни медалистка от олимпиадата в Токио Ивет Горанова, треньора ѝ Ангел Стефанов, Тайбе Юсеин - състезателката ни по битка и притежател на бронзов орден от олимпиадата, и треньорът ѝ Петър Касабов, както и състезателката по спортна пукотевица Антоанета Костадинова и треньорът ѝ Христо Христов. Почетен знак на Министерство на вътрешните работи II степен бе предназначен на състезателката ни по спортна пукотевица Мария Гроздева - Григорова, а почетен знак на Министерство на вътрешните работи III степен - на лекоатлетката ни Ивет Лалова-Колио.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР