ПостБрекзит контролът върху стоките в Северна Ирландия, спрян преди седмица

...
ПостБрекзит контролът върху стоките в Северна Ирландия, спрян преди седмица
Коментари Харесай

Северна Ирландия възобновява граничния контрол за стоки от Великобритания

ПостБрекзит контролът върху стоките в Северна Ирландия, спрян преди седмица заради опасения за сигурността на чиновниците, ще бъде обновен от през днешния ден, разгласи локалното държавно управление, представено от Франс прес.

Според северноирландското министерство на земеделието, контролът върху селскостопанските хранителни артикули, който беше прекратен в пристанищата на Ларн и Белфаст, ще бъде последователно обновен от през днешния ден.

Служителите, осъществяващи контрола, локални и от Европейския съюз, се бяха отдръпнали заради опасения, че ще бъдат взети на прицел, на фона на напрежението към протокола, който вкара този надзор. Той влезе в действие на 1 януари в английската провинция, която има 1,9 милиона поданици.

Според протокола, който е част от съглашението за Брекзит, Северна Ирландия на процедура остава в митническия съюз и единния европейски пазар на артикули, като по този метод вкарва надзор върху товарите, идващи в английската провинция от Англия.

Това решение беше взето, с цел да се избегне връщането на граничната инфраструктура сред английската провинция и Република Ирландия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР