Поставеният под номер 13 в схемата Димитров победи местния любимец

...
Поставеният под номер 13 в схемата Димитров победи местния любимец
Коментари Харесай

За трети път в кариерата си: Гришо стигна до третия кръг на турни...

Поставеният под номер 13 в схемата Димитров победи локалния любим Танаси Кокинакис с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 на корт „ Джон Кейн Арина “ в Мелбърн след 3 часа и половина игра. Така той записа седми триумф за годината без да е позволил загуба, предават от БНР.

В началото Григор проби за 3:1, откакто излезе на мрежата и волето му беше съвършено. В идващия гейм Кокинакис стигна до точка за рибрейк, само че 32-годишният българин я отрази, макар че смашът му закачи мрежата, и след това затвърди. В шестия гейм Димитров имаше общо три нови благоприятни условия за пробив, само че австралиецът оцеля някак. В идната игра Гришо сподели с изключение на майсторство и здрави нерви, тъй като му се наложи да отрази общо четири брейкпойнта преди да вземе подаването си за 5:2. В деветия гейм хасковлията сервираше за спечелването на частта. Той стигна до сетбол и го осъществя след бекхенд на 80-ият в света Кокинакис в мрежата.

Полуфиналистът от 2017 година в Мелбърн Димитров продължи превъзходството си и стартира втория сет с пробив след отлична игра на мрежата. Третият гейм продължи над 10 минути и австралиецът съумя да избави брейкбол и в последна сметка да вземе подаването си за 1:2. Григор стигна до втори пробив за 4:1 след двойна неточност на австралиеца. При 5:2 българинът подаваше за 2-0 елементи. При сетбола той изстреля сервис със скорост от 205 км/ч, който Кокинакис не съумя да върне.

На старта на идната част австралиецът избави три точки за пробив, с помощта на положителни начални удари. В четвъртия гейм Григор отрази брейкбол, откакто минаващият удар на съперника му излезе с метър в навън и взе подаването си за 2:2. В десетия гейм Кокинакис стигна до два сетбола и осъществя втория след дълго разиграване.

В третия и петия гейм на четвъртата част Димитров стигна до общо пет точки за пробив, само че не съумя да осъществя нито една от тях. В деветия гейм обаче Григор съумя, след мълниеносен бекхенд по правата. Веднага по-късно той сервираше за място в третия кръг. Той поведе с 40:0 и подвигна триумфално ръце при първия мачбол, когато Кокинакис прати топката в мрежата.

Той вкара 73 % първи сервис и завоюва 78 % от точките при разиграването му. Димитров записа впечатляващите 68 печеливши удари (8 аса) при 30 непредизвикани неточности.

Следващият противник на Гришо е още веднъж непоставен тенисист. Това е португалецът Нуно Боржеш, който ненадейно в профил №23 в схемата Алехандро Давидович Фокина от Испания след 7:6(7), 6:3, 6:3.

Димитров и 69-ият в ранглистата Боржеш не са се срещали до този миг. Мачът им в Мелбърн ще бъде в събота.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР