Постът министър ми беше предложен от лице, което е в

...
Постът министър ми беше предложен от лице, което е в
Коментари Харесай

Александър Йоловски ще помисли сериозно дали да остане министър

" Постът министър ми беше препоръчан от лице, което е в политическия кабинет на министър-председателя. Това съобщи министърът на електронното ръководство Александър Йоловски пред Нова телевизия.

Той посочи, че а е получил номинация в качеството си на специалист.

" Решението да остана министър в никакъв случай не е стояло за мен, защото аз съм от години в електронното ръководство и една от моите персонални цели е да преодолеем систематичните недостатъци, това, което пречи на България да стане съвременна цифрова страна ", изясни Йоловски.

Той уточни, че н е поддържа връзка с Кирил Петков в персонално качество, откогато прокуратурата ревизира

Йоловски не отговори дали ще остане министър и след ротацията. " Нека да оставим този въпрос на времето, има задоволително време до ротацията. Ако ми бъде препоръчано да остана, ще помисля съществено по този въпрос " , означи той.
 Прокуратурата ревизира оказван ли е напън върху министъра на електронното ръководство
Прокуратурата ревизира оказван ли е напън върху министъра на електронното ръководство

Снемат се пояснения от лицата, посочени в сигнала на Има Такъв Народ

Относно това за какво не е имало машинно гласоподаване на първия тур на локалните избори, Йоловски изясни, че повода е било решението на Върховния административен съд, което смята за незаконосъобразна негова заповед, с която министърът упълномощава своя заместител да извърши всички нужни действия по засвидетелствуване.

По думите му тази функционалност в МЕУ постоянно е била делегирана на заместител.

Така че аз не съм направил изобретение, просто за първи път съдът е бил сезиран, посочи той.

Важно било да се каже, че съдът е бил сезиран, тъй като е изтичал крайният вероятен период за засвидетелствуване на машините.

Причината за отпадането на машинния избор е, че до момента в нито един от предходните избори, на които са употребявани машини, не е спазвана буквата на закона , а точно удостоверяването на тези машини да се прави за 20 работни дни, разясни Йоловски.
 Проверката за хеш кодовете на машините за гласоподаване прерасна в досъдебно произвеждане
Проверката за хеш кодовете на машините за гласоподаване прерасна в досъдебно произвеждане

Към момента няма повдигнати обвинявания

" Ако зависело от него, Михаил Стойнов е щял да бъде отхвърлен като заместник-министър. По негови думи той е бил препоръчан за поста от предходния министър Божидар Божанов.

Той уточни, че функционалностите по засвидетелствуване на машините за гласоподаване ще бъдат изпълнявани от него, а не от заместител, в случай че продължи да бъде министър, защото има и решение на съда.

" След неуспеха на машинното гласоподаване на първия тур за извънредно малко време аз водих процеса и успяхме сполучливо да удостоверим машините за втория тур, тъй че мисля, че съм потвърдил, че за мен машинното гласоподаване по никакъв метод не е проблем ", посочи Йоловски.
 Божидар Божанов опроверга ГЕРБ и Има Такъв Народ: Не сме оказвали напън върху министър
Божидар Божанов опроверга ГЕРБ и Има Такъв Народ: Не сме оказвали напън върху министър

Както бил споделил министър Йоловски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР