Последвайте Гласове в .Поредица от експлозии избухнаха в понеделник сутринта

...
Последвайте Гласове в .Поредица от експлозии избухнаха в понеделник сутринта
Коментари Харесай

Серия от взривове в Киев и други градове на Украйна. Ударите са върху инфраструктурата

Последвайте " Гласове " в.
Поредица от детонации избухнаха в понеделник сутринта в Киев, както и в други райони на Украйна, в това число в региона на Днепропетровск, Одеса и Харков, оповестява ТАСС. В резултат на детонациите в Киев има починали и ранени, заяви прессекретарят на Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна Светлана Водолага. В Киев са развалени сериозни инфраструктурни обекти и метрото не работи. В резултат на детонациите има починали и ранени. В няколко района, да вземем за пример в Полтава, има спирания на електрозахранването и водоснабдяването. 

ТАСС заключи информацията за детонациите в Украйна досега:
Експлозии в Киев
Около десет експлозии са станали в центъра на Киев сутринта на 10 октомври, оповестиха очевидци пред ТАСС. Експлозиите са станали в централния Печерски регион, в Шевченковския регион, на Повитрофлотския проспект и на улица „ Володимирска “, където се намира постройката на Службата за сигурност на Украйна.

Според кмета на Киев Виталий Кличко детонации е имало и в регионите Шевченковски и Соломенски. Дим се следи и в региона на топлоелектрическата централа наоколо до метростанция " Выдубичи ". В Киев е спряна работата на всички линии на метрото. Подземните станции работят като заслон.
Централните улици на града са блокирани от органите на реда. Пострадали са обекти в центъра на града. В Киевска област има внезапни спадове на напрежението в електропреносната мрежа, заяви Антон Геращенко, консултант на ръководителя на Министерство на вътрешните работи на Украйна.
Експлозии в други региони
Експлозии е имало и в Харков, оповестява изданието " Украина сейчас ". В града започнаха спирания на тока, прецизира изданието " Вести ". Експлозии се чуват в региона на Днепропетровск, в региона на Кропивницки, в Одеса и в региона на Сум. Експлозии са регистрирани в Ивано-Франковск, заяви вестник " Страна ".
Щети и опустошения
Регистрирани са вреди в оборудванията на енергийната инфраструктура на Лвовска област и Конотоп (Сумска област). Ударите бяха нанесени по енергийната инфраструктура в региона на Житомир. Някои консуматори бяха трансферирани на аварийни източници на зареждане. 
Прекъсвания на електрозахранването и водоснабдяването са регистрирани в Полтавска област, в няколко региона на Харков, в Хмелницка област, в Сумска област.
В Лвов беше спряно подаването на топла вода след прекъсването на градската топлоелектрическа централа заради детонация в сериозно инфраструктурно оборудване. Част от града остана без ток.
Контактната мрежа в Западна Украйна също е развалена, заяви украинският железопътен оператор Укрзализныця. Възможно е забавяне на влаковете.
Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи въздушна паника в цялата страна.
Той съобщи, че обекти на енергийната инфраструктура са цел на ударите. Властите приканиха жителите да останат в убежища. Специалисти от комуналните служби започнаха възстановителни работи на развалени инфраструктурни уреди.
Всички учебни заведения в Украйна минават към отдалечено образование. Това заяви в своя Telegram канал Сергей Шкарлет, министър на образованието и науката на Украйна.
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР