Съветът на ЕС реши да спре излъчването на три руски

...
Съветът на ЕС реши да спре излъчването на три руски
Коментари Харесай

ЕС спира излъчването на „Российская газета“, РИА Новости, „Известия“ и Voice of Europe

Съветът на Европейски Съюз реши да спре излъчването на три съветски медии и основания в Прага портал Voice of Europe в страните от съюза. Това се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на Съвета на Европейски Съюз, съобщи ТАСС. Европейската комисия приветства въвеждането на възбраната и акцентира, че тя ще остане в действие до завършването на специфичната военна интервенция на Русия в Украйна, се споделя в изказване на Европейска комисия, публикувано в Брюксел.

„ Днес Съветът реши да спре излъчването в Европейски Съюз на още четири медии, които популяризират и поддържат съветската агитация и нападателната война против Украйна: Voice of Europe, РИА Новости, „ Известия “ и „ Российская газета “, се споделя в него. В изказването се прецизира, че възбраната няма да попречи на тези медии и техните чиновници да „ организират следствия, да дават изявленията “ и да правят други действия в Европейския съюз, разнообразни от лъчение.

Съветът на Европейски Съюз твърди, че новите ограничавания са свързани с хипотетичната пропагандна активност на изброените медии, „ манипулиране на информация и жестоко изкривяване на обстоятелства за оправдаване “ на дейностите на Руската федерация в Украйна и „ дестабилизиране на прилежащи страни и страни от Европейски Съюз “. Съветът на Европейски Съюз също прикани за по-нататъшни стъпки за намаляване на Руската федерация „ посредством усилване на глобите “.

Ограничаването на достъпа на жителите на Европейски Съюз до съветски източници на информация е част от тактиката на Европейската комисия за битка с " проруските възгледи " преди изборите за Европейски парламент на 6-9 юни, показва ТАСС.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР