Последният съдия, който можеше да гледа делото по случая на

...
Последният съдия, който можеше да гледа делото по случая на
Коментари Харесай

Нито един съдия в Стара Загора не иска да гледа делото за Дебора Михайлова

Последният арбитър, който можеше да гледа делото по случая на 18-годишната Дебора Михайлова , също си направи отказ. Това заяви във вторник. Тъй като всички 17 районни съдии в града отхвърлиха да гледат делото, то ще би трябвало да бъде пренасочено към различен еднакъв по степен съд.

Новината идва, откакто на 3 януари стана ясно, че съдиите в града, без да показват съответни аргументи за това.

В края на декември районната прокуратура по делото за случая с 18-годишната Дебора . През лятото на 2023 година тя беше с макетен нож. Обвинен за това беше Георги Георгиев .

Всички съдии, създали си отказ, се базират на текста от Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), който споделя, че " не може да взе участие в състава на съда арбитър или правосъден заседател, който заради други условия може да се смята преднамерен или заинтригуван директно или индиректно от изхода на делото ". Не се прецизира какви са тези условия.

Георги Георгиев е упрекнат за причиняване на две междинни телесни повреди, както и за закана за ликвидиране и насила.

Случаят на Дебора Михайлова провокира в цялата страна и докара до ремонти в Закона за домашното принуждение. Чрез тях се усили кръгът от хора, които попадат под обсега на закона, като се включват и тези, които са в интимна връзка, само че единствено такава сред.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР