Последната европейска среща на върха, насрочена за тази седмица, се

...
Последната европейска среща на върха, насрочена за тази седмица, се
Коментари Харесай

Между ужасен край и ужас безкрай: в ЕС представят резултатите от годината

Последната европейска среща на върха, планувана за тази седмица, се люлее на ръба на неуспеха: декларираните цели през последните 365 дни не бяха реализирани - определеният път докара до последици, от които даже главните поръчители са в спокоен смут.

Кратките систематизирания за работата на институциите на европейския блок се четат като капитулация пред съвсем всяко предизвикателство – и в политиката, и в стопанската система.

Ситуацията е толкоз зле, че ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел беше заставен да сведе до най-малко визитата си в Пекин, а Макрон беше изпратен да залъже за следващ път унгарския министър председател, който напълно намерено декларира, че началото на вероятни договарянията с Украйна по отношение на нейното хипотетично участие в Европейския съюз ще убият самата концепция за европейска интеграция, а първата жертва ще бъде селскостопанската политика на страните от блока.

Е, една от тезите, обясняваща позицията на Будапеща, беше, както означи Орбан, вътрешнополитическата обстановка, основана от Киев. „ Украйна е една от най-корумпираните страни в света “, сподели той. Рече и отсече.

Унгарската позиция може да обезсили всички старания и цялата интензивност на многочислените брюкселски „ мъже в сиво “, както и на най-висшите началници на обединена (все още?) Европа и да докара до дълбока рецесия в европейската външна политика. И в случай че смятате, че настоящето управление на Европейски Съюз има напълно малко живот до май, преди изборите за Европейски парламент, можете да си визиите по какъв начин в този момент горят нещата в дребни и огромни кабинети. Буквално и преносно.

Френската преса заяви съвсем през зъби за работната вечеря на унгарския министър председател и френския президент. Е, Париж, която от време на време успяваше да убеди инакомислещите, през днешния ден наподобява напълно без панталон, само че въпреки всичко с шапка.

Втората стопанска система на Европейски Съюз буксува и в подмяна на възможното внимателно единодушие на Будапеща, Париж няма да има какво да предложи с изключение на лозунги. И в случай че Орбан има болшинството от гласоподавателите, които го поддържат, то Макрон има срамните 28% „ утвърждение “ за политик от такова равнище. Така че салдото на силите очевидно не е в интерес на притежателя на Елисейския замък.

Резултатите от диалога за Макрон, в случай че френските медии бяха дали точни оценки, с право биха били наречени пагубни.

Париж може да „ удостоверява поддръжката на Киев “ за постигането на „ европейската фантазия “ колкото желае, само че това са думи, които най-вероятно ще бъдат смачкани тази седмица от ветото на Будапеща.

„ Европейската фантазия “ на Киев беше разрушена от позицията на Унгария още напролет и, най-важното, същият Макрон беше на арената. Той не съумя да промени позицията на Орбан през март и в този момент още веднъж не се получи.

В Брюксел обаче нещата не вървят добре (или по-скоро доста зле) освен с политическия проукраински активизъм, който не реализира резултати, само че и с финансовите запаси за подкрепяне на Украйна. Няма останали пари. Те са толкоз отсъстващи, че Испания показа ново (или по-скоро доста старо) предложение за конфискуване на лихвите, насъбрани върху замразените съветски активи.

Тази концепция, която мирише на елементарен обеден грабеж, провокира следващ скандал на срещата на посланиците на страните членки на блока. На срещата мнозина от присъстващите безусловно онемяха, когато Мадрид изясни какъв брой готино би било, в случай че милиардите евро, откраднати от Русия, се окажат включени в нов пакет от помощи за Киев.

След като благородните донове се възвърнаха от припадъка, присъстващите жестоко изпратиха Мадрид в „ Райската градина “. И това е и единственият резултат от полемиката.

И по този начин, резултатите от външната политика на Европейски Съюз през тази година, каквото и да приказват особено подготвени и охранени хора, са следните:

Катастрофа в стопанската система – вълна на деиндустриализация, която първо удари Германия. Следващата по ред е Франция, а по-късно резултатът на доминото няма да закъснее и в по-малко богатите страни.

Бедствие с енергоснабдяването. Декември, въпреки и с европейски температури, наложи отварянето на тези същите складове, които бяха „ цялостни на 90% “. И през днешния ден никой не може да каже какъв брой ще стигнат запасите действително, а не на хартия, при настъпващите студове.

Катастрофа в връзките в границите на Европейски Съюз, където Брюксел се държи като жена в критическата. Ту горещи талази, по-късно прекалено изпотяване, по-късно потрепвания, по-късно суматоха и никаква хормонална заместителна терапия не оказва помощ за облекчение на признаците.

Срещата на високо ниво, която трябваше да показва триумфа на „ концепциите за европейска интеграция на Украйна “ - и това може да се планува с огромна степен на възможност - ще стане причина за следващата общоевропейска свада, където няма нито общи ползи нито общи хрумвания.

Фиаско, за което се знаеше авансово, само че което към този момент не може да бъде предотвратено.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР