Посланикът на САЩ в Организацията на Северноатлантическия договор Джулиан Смит

...
Посланикът на САЩ в Организацията на Северноатлантическия договор Джулиан Смит
Коментари Харесай

САЩ: Няма притеснения за НАТО, ако Тръмп се върне на власт

Посланикът на Съединени американски щати в Организацията на Северноатлантическия контракт Джулиан Смит " не се тормози " от възможното завръщане на някогашния президент Доналд Тръмп в Белия дом.

" Алиансът на НАТО се радва на дълбока двупартийна поддръжка в Конгреса и измежду американския народ ", съобщи Смит по време на годишната галавечер за класацията Politico 28.

" И аз не се тормозя. Мисля, че той [Тръмп] знае, че НАТО е на в действителност положително място вкъщи ", добави тя.

Миналия месец Тръмп разгласи, че ще се кандидатира за втори мандат през 2024 година По време на президентството си той постоянно подлагаше на критика членовете на НАТО за това, че не извършват задачите за разноските на алианса.

През 2018 година той заплаши, че Съединени американски щати ще тръгнат по " личен път ", в случай че останалите страни членки не усилят финансовите си задължения към НАТО.

Две години по-късно Джон Болтън - някогашният консултант на Тръмп по националната сигурност - реши, че съществува " доста действителен риск " Съединени американски щати да се отдръпват от НАТО, в случай че Тръмп бъде избран отново.

Създадена, с цел да противодейства на възхода на Съветския съюз след Втората международна война, НАТО още веднъж попадна в центъра на вниманието след нахлуването на Русия в Украйна през февруари.

Оттогава насам " болшинството " от членовете на алианса са " поели ангажимент да влагат повече и по-бързо в защитата ", съгласно организацията.

През септември Украйна изиска интензивен развой за присъединение към НАТО - ход, който от дълго време се счита за алена линия от Москва, която вижда в източното разширение на военния алианс през последните няколко десетилетия опасност за своята сигурност. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР