Посланикът на Република Казахстан у нас Темиртай Избастин гостува в

...
Посланикът на Република Казахстан у нас Темиртай Избастин гостува в
Коментари Харесай

Посланикът на Казахстан у нас гостува в Свиленград

Посланикът на Република Казахстан у нас Темиртай Избастин гостува в Свиленград по покана на кмета на общината Георги Манолов, заяви общинският пресцентър. Дипломатът се е срещнал с локалната общност, бизнеса и живущите тук представители на Казахстан, Русия и някогашните руски републики.

Той е показал своята страна посредством фотоизложба, която илюстрира развиването на Казахстан от 1991 година до през днешния ден. Разказал е за политиката на страната, която по самодейност на президента Назарбаев цели по-бързо икономическо и обществено развиване на многонационалната страна.

Посланик Избастин е подарил на кмета Манолов книгата на президента Нурсултан Назарбаев "Казахстанският път " и диск с ария по концепция на посланика и отдадена на 20-годишнината на столицата Астана.

Кметът на Свиленград срещна дипломата с достиженията на общината по разнообразни планове в региона на туризма и историческото завещание, както и с най-новите вложения в тази област, споделиха още от общината. Двамата са посетили историческите обекти в района, разгледали са реставрирания остарял мост на Марица от 16 век, тракийската куполна гробница край село Мезек и паметника на ген. Никола Иванов.

Посланикът е посетил и новооткритата библиотека, където е подари книги на български език за историческото и културно развиване на страната и тактиката за развиване на Казахстан до 2050 година.

Със съдействието на посланика следва определяне на контакти и взаимно партньорство сред община Свиленград и сходна община в Казахстан, показаха още от общинския пресцентър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР