Пощенски гълъби накацват Атанас АтанасовМартин Божанов прибрал към 1 млн.

...
Пощенски гълъби накацват Атанас АтанасовМартин Божанов прибрал към 1 млн.
Коментари Харесай

Доноси и анонимки затрупват комисията „Нотариуса“

Пощенски гълъби накацват Атанас Атанасов
Мартин Божанов прибрал към 1 млн. лева от Ветко и Маринела Арабаджиеви 

Уредил да пуснат сина им Вълчо

Доноси и анонимки затрупаха през днешния ден депутатите от краткотрайната комисия за следствие на въздействието на Мартин Божанов-Нотариуса в правосъдната система. Сам шефът им Никола Минчев сподели, че им е раздал материали, предоставени от сътрудника му Атанас Атанасов, които пък ги получил по пощата от незнайни информатори (вероятно пощенски гълъби), само че пък като експерт оценил, че не са димки, а добре написани, съвсем като разработки на спецслужбите.

Мартин Божанов-Нотариуса имал дейна роля в следствието против Вълчо (Ветко) и Маринка (Маринела) Арабаджиеви в спецпрокуратурата и спецсъда сред 2019 и 2022 година Нотариуса получил над 1 млн. лева за “услугите ” да бъде пуснат под парична гаранция синът им Вълчо, както и да върви “гладко ” делото против хотелиерите, както и това за отнемането на техни парцели за над 380 млн лева като нелегално добити по иск на КПКОНПИ, научи “Труд news ”.

Според отчета на Атанасов Нотариуса е изнудвал Арабаджиеви и известна банкерка. Но истината била напълно прозаична - Божанов просто правел за тях в съдилищата това, което е предложил да прави и за мъжа на Ивайла Бакалова - да урежда по-леки ограничения от “задържане под стража ”, делата да се влачат и заплитат като свински вътрешности, до момента в който се не помнят и приключат с оправдателни присъди.

Акцията на спецпрокуратурата против Ветко и Маринела за данъчни закононарушения и пране на пари бе в края на август 2018 година, когато те отдъхваха в имението си в Сен Тропе на Ривиерата, само че синът им Вълчо бе спретнат зад решетките. Родителите бяха хванати по-късно в Испания и екстрадирани един след различен през май 2019 година Месец по-рано - през април 2019 година синът Вълчо бе пуснат от спецсъда под домакински арест, а от апелативния спецсъд против 500 000 лева гаранция. След закриването на спецсъда делото против Арабаджиеви продължава на първа инстанция в Софийския градски съд, както споделят спортните коментатори, с изменчив триумф.

Според източници на “Труд news ” отчетът, подхвърлен от Атанасов, е писан от сътрудници на ДАНС, които, за разлика от сътрудниците си в Министерство на вътрешните работи, от години следели от близко бандата на Нотариуса. Те се интересували какво тъкмо работи сътрудника им Ивайло Писков, който се занимавал с корупцията в правосъдната система, само че напуснал организацията, станал юрист и забогатял около Нотариуса.

Опозиция
Има Такъв Народ желае чуване на прокурори и предприемачи


Има Такъв Народ упорства още да се изискат от Министерство на вътрешните работи всички обстоятелства и документи за полицейската защита на двете заведения - Осемте джуджета и клуб SS. “Трябва да добием визия за мрежата и за пипалата на този октопод, в който несъмнено правосъдната система е впримчена ”, разяснява Гроздан Караджов. Той бе безапелационен, че към проблема “Нотариуса ” би трябвало да се прибавят въпросите, свързани с Осемте джуджета и Петьо Петров-Еврото. Има Такъв Народ желаят и краткотрайната комисия да се върне на паритетен принцип. Гроздан Караджов показа лист пред медиите за чуване на следните лица във краткотрайната комисия: Асен Василев, Румен Спецов, Бойко Рашков, Калин Стоянов, всички ръководители на ДАНС, ГДБОП, КПКОНПИ, всички основни прокурори от 2020 година насам, предприемачите Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис, Веселин Денков, Ивайла Бакалова и Невена Зартова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР