Поредните китайско-беларуски съвместни военни маневри бяха насрочени за догодина, съобщи

...
Поредните китайско-беларуски съвместни военни маневри бяха насрочени за догодина, съобщи
Коментари Харесай

Беларус и Китай насрочиха съвместни военни учения за догодина

Поредните китайско-беларуски взаимни военни маневри бяха планувани за следващата година, заяви в приложението " Телеграм " източник, непосредствен до пресслужбата на президента на страната, представен от ТАСС.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко " организира в Минск среща с министъра на защитата на Китай Ли Шанфу. Накратко за актуалното съдействие: тече нормален продан сред делегациите; протичат взаимни военни учения и тренировки на територията на Беларус и Китай. Поредните маневри са планувани за 2024 година ", гласи известието.

Военното съдействие сред Беларус и Китай се реализира по силата на съглашението сред министерствата на защитата на двете страни, подписано през май 2010 година До началото на пандемията от КОВИД-19 двете ведомства осъществяваха продан посредством визити на високо експертно равнище, образование на представители на беларуските въоръжени сили и китайската народноосвободителна войска в държавните военни образователни заведения и по време на взаимни тренировки.

Наред с това беларуските и китайските военнослужещи взимаха присъединяване в спортни надпревари в границите на Световните военни игри. Епидемията от КОВИД-19 прекрати всевъзможни прояви на това военно съдействие.

На среща на представители на министерството на защитата на Беларус с военното аташе към посолството на Китайската национална република в Минск - старши полковник Лю Чжъ, в средата на април тази година беше разисквано дейното възобновяване на двустранното военно съдействие след края на пандемията.

На собствен ред беларуската телеграфна организация БелТА цитира президента на страната Александър Лукашенко, съгласно който вижданията за международния ред на двете страни съответстват изцяло.

" Неслучайно започнах диалога с това, че през днешния ден вие сте най-медийната персона в света - обърна се Лукашенко към китайския министър на защитата Ли Шанфу. - Защото в този момент целият свят следи вашата интензивност и като цяло интензивността на Китайската национална република по прокарването на нейните ползи, на главните хрумвания за международния ред. Ние сме безапелационни поддръжници на концепцията за многополюсния мир, за териториалнатата целокупност и единение в обрисуваните след Втората международна война граници. Вие би трябвало да знаете, че в продължение на повече от 30 години ние постоянно сме поддържали Китай във всички негови начинания, тъй като считаме вътрешната и външната политика на Китай за безусловно обективна ", съобщи Лукашенко.

Лукашенко означи, че с президента на Китай - Си Дзинпин, го свързват другарски връзки.

" Позволете да изразя откровеното си и надълбоко почитание към вашия важен принос в отбраната на мира и развиването на целия свят. Целта на моето посещаване в Беларус е точно реализирането на значими договорености на равнище " държавни глави " и по-нататъшно подсилване на двустранното военно съдействие ", съобщи от своя страна китайският министър на защитата Ли Шанфу.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР