Поредна размяна на реплики в задочния спор между болница Пирогов

...
Поредна размяна на реплики в задочния спор между болница Пирогов
Коментари Харесай

Пирогов: Министър Кацаров не е бил на безплатен контролен преглед в края на януари

Поредна замяна на реплики в задочния спор сред болница " Пирогов " и служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Вчера в предаването министърът сподели, че не е лежал в болничното заведение в края на януари, а е бил на надзорен обзор.

От " Пирогов " обаче обявиха за Българска национална телевизия, че това няма по какъв начин да е правилно, защото срокът за безплатните прегледи след първата хоспитализация е изминал. Вчера от болничното заведение в публична позиция настояха за оставката на Стойчо Кацаров.

Стойчо Кацаров не е бил на надзорен обзор в края на януари, а е приет в болница с негово познание като са му направени проучвания, които не е заплатил. Това разясниха през днешния ден за Българска национална телевизия от болница " Пирогов ". Министърът през вчерашния ден отхвърли да е бил одобряван в болничното заведение.

" Аз съм отишъл на надзорен обзор откакто съм лежал през декември месец в коронавирус, да повторя още един път, всеки пациент има право на два безвъзмездни контролни прегледа и проучвания. Отиваш, правят се, ставаш и се прибираш в къщи ", съобщи Стойчо Кацаров - длъжностен министър на опазването на здравето.

Справка в болничната система на " Пирогов " е посочила, че министърът е признат за лекуване от коронавирус на 2 декември и е изписан на 12 декември. Два безвъзмездни прегледа се поставят в период от един месец. След това проучванията се заплащат. Лекуващият му доктор през вчерашния ден удостовери за Българска национална телевизия, че Кацаров е приет в болница през януари.

" За да не плащаш други проучвания, в случай че се постановат такива. Той се поклащаше ей по този начин и споделяше - да, само че няма да дремя тука. с записка от мен доктор Кацаров и брачната половинка му са прекосили целия двор, отишли са на регистратура, чекиран е с неговата персонална карта, не с моята. прегледан е още един път, взета е кръв, направена е кардиограма, изработен е скенер, след което се върнаха с листчето в ръка ", означи доц.д-р Петър Атанасов, завеждащ клиника по вътрешни заболявания в " Пирогов ".

Спорът сред министъра и болничното заведение породи след инспекция на касата, която установи регистрирана, само че неизвършена активност.

" Тези 400 души, в случай че са недробосъвестни, в случай че сред тях има недробосъвестни хора с епикризата, която имат могат да си извадят пожизнени ТЕЛК решения и до края на живота си да получават пенсия за обща неработоспособност ", съобщи Стойчо Кацаров - длъжностен министър на опазването на здравето.

От " Пирогов " през днешния ден разпространиха позиция, в която споделят, че според Наредбата, която министърът е подписал за чернодробна цироза не се дефинира доживотен период при освидетелстване в ТЕЛК.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР