Поредна гавра сътвориха Асен и Киро с МРРБПредседател е зам.-министър

...
Поредна гавра сътвориха Асен и Киро с МРРБПредседател е зам.-министър
Коментари Харесай

Образователен шеф разпределя пари за пътни проекти

Поредна подигравка сътвориха Асен и Киро с Министерство на регионалното развитие
Председател е зам.-министър на финансите

Като поредна подигравка на Кирил Петков и Асен Василев с Министерство на регионалното развитие дефинираха строителни специалисти комисията, която ще би трябвало да разпредели по неотложност 400 млн. лв. за общините. Причина за спешността съгласно депутати са наближаващите предварителни избори, за които падналия от власт министър председател желае да се хареса на кметове и локалното население.

В сряда Министерство на регионалното развитие гласоподава 400 млн. лв. за пътни и ВиК планове на общини от полагащия се бюджет на Министерство на регионалното развитие. Преди това парите бяха спрени по искане на Кирил Петков и Асен Василев. Ден след решението общините въпреки всичко да получат средствата е назначена комисия, която ще реши на кого и по какъв брой да даде. Въпросната комисия е формирана без критерии, а неин ръководител е зам.-министърът на финансите Андрей Цеков, сигнализираха кметове. Те показаха възмущението си, че зам.-министърката на образованието Ваня Стойнева, която е в същата комисия ще прави оценка инфраструктурни планове и попитаха каква е нейната професионална подготвеност в тази област.

Третият член на комисията е неотдавна назначеният зам.-министър на районното развиване Ивайло Стайков от Политическа партия. Заповедта за комисията е подписана от Жана (Кадънкова), която е шеф на дирекция “Правителствена канцелария”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР