Поредицата експлозии във временно окупирания Крим предизвикаха невиждана паника. За

...
Поредицата експлозии във временно окупирания Крим предизвикаха невиждана паника. За
Коментари Харесай

Експерт: Паниката в Крим надхвърля очакванията, но за деокупация на полуострова е рано да се говори

Поредицата детонации във краткотрайно окупирания Крим провокираха невиждана суматоха. За идна деокупация на полуострова обаче е рано да се приказва. Това споделя военният специалист Алексей Мелник, координатор на интернационалните планове на Центъра " Разумков ", в изявление за OBOZREVATEL.

Според него суматохата на полуострова даже надвишава упованията. Въпреки това към момента е " прекомерно оптимистично " да се вършат заключения по отношение на наближаващата деокупация на Крим. 

" Можем да приказваме за политическите и стратегически цели, които Украйна съумя да реализира, макар обстоятелството, че страната ни не признава тези удари. Политическият резултат от тези дейности доста надвиши упованията, които имахме ", декларира Мелник.

Експертът изяснява какво има поради, като приказва за политически резултат. По думите му съгласно класиците на военното дело всяко военно деяние има чисто военни или военно-политически цели.

„ Целта на удара по Новофедоровка беше да се унищожат ресурси от оръжия и самолети. В Джанкой, с изключение на унищожаването на запасите, които бяха там, имаха за цел да извадят от строя, най-малко краткотрайно, транспортната инфраструктура, подкопавайки логистичната верига. Не знам до каква степен са отчели този втори съставен елемент на политическия резултат, само че тук би трябвало да признаем, че този удар беше извънредно ефикасен от позиция на реализиране на политически цели “, споделя Алексей Мелник, представен от УНИАН.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР