Пореден спор се зароди между депутатите от ДПС и министъра

...
Пореден спор се зароди между депутатите от ДПС и министъра
Коментари Харесай

Станислав Анастасов: Рашков е в докладите на Амнести интернешънъл за нарушаване на човешките права

Пореден спор се зароди сред депутатите от Движение за права и свободи и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков на днешното съвещание в Народното събрание.

Движение за права и свободи и Рашков са в обтегнати връзки от лятото на предходната година, когато по време на предизборната акция министърът стартира инспекции измежду редиците на партията за пазаруване на гласове.

Зам.-шефът на партията Ахмед Ахмедов попита за какво Сами Ариф Сами - локален ръководител на Движение за права и свободи в Самуил, е подписвал сигнален протокол в полицията по време на изборите.

Министерство на вътрешните работи позволява интервенция в изборните процеси, което е неприемливо съгласно Изборния кодекс, сподели Ахмедов.

Няма потребност да чета вашите въпроси, те са еднотипни. Все едно, че са на ксерокс. Мога да приказвам без да се вглеждам в материалите, с които разполагам. Мисля си, че в нашата страна, особено в българския парламент, няма значение от коя партия е индивидът, за който се пита. Аз не виждам за какво се фокусирате единствено в представителите на Движение за права и свободи, националният представител показва волята на всички жители, сподели Рашков.

Хората, претърпели възродителния развой, и тази рана, която имат, няма да зарасне, в случай че вие жестоко посягате в нея. Най-вече, тъй като посредством вашите дейности вие връщате спомените за комунистическия режим, предизвести го Ахмедов.

Когато чиновниците на Министерство на вътрешните работи си правят работата, това се интерпретира от представителя на Движение за права и свободи като опит за връщане на възродителния развой. Това, което става през днешния ден или предходната година, няма общо с това. Това са измислици и агитация, която се популяризира от трибуната на Народното събрание, отвърна Рашков.

Това е политическа агитация, а не толкоз, че някой желае да отбрани правата и ползите на един български жител, настоя Министерство на вътрешните работи министърът.

Движение за права и свободи обаче го освирка.

Да се придържаме към случаите. Еднотипни са, тъй като и тормозът беше еднотипен и не може никой да ни убеди, че това не е тормоз, откакто става въпрос за инспекции по сигнали на жители, претърсвания и т. н. Никакви резултати няма. Затова не задаваме писмени въпроси. Искаме тук в този спор да се чуе какво се е случило. Може да е по буквата на закона. В прокуратурата сме създали, каквото би трябвало. Но отбраната на тези български жители, ще стане тук от тази естрада. Ще се питаме и ще приказваме. Министърът доста обича да приказва за просветеност, дано единствено да кажа, че ние също се съмняваме в нечия междинна такава, скочи зам.-шефът на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

Все отново недейте да вършиме такива обвинявания, скара му се шефът на Народното събрание Никола Минчев.

От пленарната зала обаче Цонев му отвърна, че няма да одобри точно Рашков да му държи звук за интелигентността.

Няма друго лице като Бойко Илиев Рашков, който да е международно прочут. Знаете ли къде? В отчета на " Амнести интернешънъл " за нарушение на човешките права, дружно с други диктатори, скочи зам.-шефът на Движение за права и свободи Станислав Анастасов.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР