Пореден национален протест на медицинските сестри за реформи в системата

...
Пореден национален протест на медицинските сестри за реформи в системата
Коментари Харесай

Национален протест на медицинските сестри пред парламента

Пореден народен митинг на медицинските сестри за промени в системата на опазването на здравето ще се организира от 15 часа пред Народното събрание, заяви пред „ Хоризонт " Мая Илиева, уредник на митингите на сестрите от средата на годината.

„ Очакваме да дойдат наши сътрудници от цялата страна. Очакваме да ни поддържат и представители на разнообразни по-малки синдикати, както и синдиката на служителите на реда. Към нас ще се причислят и някои от пациентските организации, жители, асистент фармацевти, които също желаят да изразят поддръжка към нашата идея ", сподели тя.

Основните претенции остават - стартово заплащане от две минимални работни заплати, по-добри условия на труд, законодателни промени и цялостна промяна в опазването на здравето.

„ Болниците да не бъдат търговски сдружения, да няма търговия със здраве. Да се откри метод, по който частните лечебни заведения да не бъдат финансирани от страната. Всички знаем, че в опазването на здравето има доста пари, само че те не се разпределят както би трябвало. Няма надзор. Ние се изправяме против това. Искаме промени в самото опазване на здравето, изясни Мая Илиева.

Подкрепа от синдиката на чиновниците на Министерство на вътрешните работи

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) застана зад настояванията на медицинските експерти, като членове на синдиката ще се причислят към днешния митинг, излиза наяве от писмо на организацията, изпратено до медиите

От синдиката считат, че ниското в допълнение възнаграждение за нощен труд на хора, които избавят човешки животи е освен неприлично, само че и граничещо с унижението. И припомнят, че идентично е възнаграждението и на българските служители на реда и пожарникари

От Синдикалната федерация декларират, че е извънредно време минималното в допълнение заплащане за нощен труд да бъде обновено и да бъде променено националното законодателство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР