Популярният английски съдия Майкъл Оливър призна, че е допуснал голяма

...
Популярният английски съдия Майкъл Оливър призна, че е допуснал голяма
Коментари Харесай

Признанието, което всички в Ливърпул чакаха

Популярният британски арбитър Майкъл Оливър призна, че е позволил огромна неточност по време на дербито сред и (2:2) на 17 октомври по-рано този сезон в Премиър лийг. Става дума за обстановката, при която вратарят на домакините влезе остро в тялото на и по този метод му аргументи тежката травма, поради която той рискува да пропусне целия сезон. Английският национал обаче не беше глобен даже с жълт. Тогава Оливър и неговият сътрудник от ВАР Дейвид Куут насочиха вниманието си към това дали бранителят на Ливърпул е в бил в състояние на засада, неглижирайки случилото се по-късно.

“Пикфорд трябваше да получи червен картон”, призна си Оливър в изявление за Daily Mail.

“Двубоят беше доста “напечен”, тъй като по това време и двата тима бяха в челото - добави реферът. - Асистентът подвигна флага за засада с известно забавяне, тъй като в този момент към този момент по този начин се прави. И по-късно Пикфорд връхлетя върху крайници на Ван Дайк. Първоначално си помислих, че това няма по какъв начин да е дузпа, тъй като имаше сигнал за засада. Ето за какво взехме решение първо да проверим дали в действителност е засада. Помня по какъв начин споделих на сътрудника от ВАР, че в случай че не е засада, ще отсъдя углавен удар. Гледал съм тази обстановка толкоз доста пъти и считам, че Пикфорд не направи нещо кой знае какво, с изключение на да се опита да се разтегне допустимо най-вече. Само че го направи неверно, както стана ясно и от сериозността на контузията.”

“Тогава никой от нас арбитрите не обърна нужното внимание на това прикосновение сред двамата. А можехме да маркираме засада и да изгоним Джордан. Но има нещо друго, което продължава да ме учудва след толкоз преразглеждания на ситуацията. Тогава на терена никой не изиска от нас да покажем червен картон. Нито един футболист не настояваше за това. Просто отделихме прекомерно огромно внимание на това да преразглеждаме обстановката малко по малко, вместо да погледнем световно на случилото се.”

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР