Популярната изпълнителка от триото Sentimental Swingers, Вера Шандел, и един

...
Популярната изпълнителка от триото Sentimental Swingers, Вера Шандел, и един
Коментари Харесай

Нов проект на Вера Шандел и Михаил Йосифов възражда българската музика

Популярната изпълнителка от триото Sentimental Swingers, Вера Шандел, и един от най-хубавите български музиканти Михаил Йосифов, стартират взаимния си план BG Vintage с концерт-спектакъл на 23-ти май от 19.30 ч. в City Mark Art Center.
Проектът BG Vintage има за цел да възроди хубостта на българската музика, основана в интервала 30-те - 90-те години на 20-век, по нов и съвременен метод, и да я обогати със особено основана авторска музика в стилистиката на винтидж културата.
BG Vintage е актуалното и елегантно лице на българската музика, крепко стъпило на най-хубавите музикални образци от предишното. Това е музикален артикул с високо качество, който сплотява минало, настояще и бъдеще, и свързва няколко генерации професионални музиканти (утвърдени и напълно млади, занапред изгряващи) и аудитория от разнообразни генерации – с помощта на репертоара си – наличен и атрактивен както за млади, по този начин и за по-възрастни.
Това е и естествената следваща креативна и професионална стъпка за екипа на плана – Михаил Йосифов, Вера Шандел и Елисавета Петрушева, които от години работят за популяризирането на красивата музика и на винтидж културата в България. Това са хората, които стоят зад основаването и развиването на първото вокално женско суинг трио у нас – Sentimental Swingers, зад концерта SWING-ирай България, Салон на изкуствата през 2012, зад огромния концерт-спектакъл Life Is An Eternal Swing, зала 1 на НДК, Киномания, 2015, и зад поредност от интимни и по-мащабни срещи на българската аудитория с музиката от златните години на суинга.
На 23-ти май на сцената ще се качат извънредно надарени млади музиканти , чиято сила превзема сетивата: Велека Цанкова, Ганиела Ганева, Ицо Любенов (вокали), Момчил Косев (вокал и китара), Иван Йорданов (саксофон), Исак Бенбасат (пиано), Светлин Стайков (бас), Виктор Викторов (барабани). До тях ще застане небезизвестния тромбонист Велислав Стоянов и цялото водено от Михаил Йосифов (тромпет и диригент).
Билети за първия концерт-спектакъл BG Vintage на цени от 15, 18, 20 и 23 лв. могат да бъдат закупени на касата на Сити Марк Арт Център, бул. " Янко Сакъзов 30 ", тел. 02/ 955 74 78.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР