Понижението на активността на търсене на жилища в някои китайски

...
Понижението на активността на търсене на жилища в някои китайски
Коментари Харесай

Къде жилищата поскъпват най-много

Понижението на интензивността на търсене на жилища в някои китайски градове докара до общ спад на показателя на повишаване на цените на този вид парцели в международен мащаб. Част от понижението обаче бе обезщетено от възходящите цени в редица индийски градове.

Със 6.1% се увеличи общият показател на цените на жилищата през септември по отношение на същия месец на 2016-а. Спрямо предходния месец се регистрира намаляване от 0.8%, сочат данните на анализаторската компания Knight Frank. От 12 на 8 понижа броят на градовете, които регистрират растеж в цената на квадратен метър жилищна повърхност над 20% на годишна база, като китайските градове започнаха да отстъпват. През първото тримесечие в ТОП 10 е имало 7 китайски града като в този момент са останали едвам 3 – Уси, Джънджоу и Чанша.

Въпреки забавянето в растежа на цените, нарастване се регистрира във всички 20 огромни града на Китай. Торонто, Кочи, Хамилтън са в ТОП 3 на мегаполисите с най-силно повишаване при жилищата. В канадския град растежът в цената за миналите 12 месеца е 29.3%, а в индийския Кочи и американския Хамилтън, нарастването е надлежно 27.3% и 25.6%.

По отношение на Индия, цените там приблизително са се нараснали с 3% за година, само че сравнявайки второто тримесечие на тази година със същия интервал на предходната растежът е 12%.

Няма смяна в броя на градовете, в които се регистрира спад в цената на квадратен метър жилищна повърхност. Той остава 27. Най-силен спад има в европейските градове и най-много южната част на Стария континент – Гърция, Кипър и Италия.

ТОП 10 на градовете с най-силен ритъм на повишаване (в %)
град изм. % 1 Торонто 29,3% 2 Кочи 27,3% 3 Хамилтън 25,6% 4 Рейкиявик 25,0% 5 Уси 23,0% 6 Хонг Конг 21,5% 7 Джънджоу 20,2% 8 Измир 20,2% 9 Чанша 18,5% 10 Уелингтън 18,1%
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР