Понижение има само в Кърджали С 23 стотинки на кубик

...
Понижение има само в Кърджали С 23 стотинки на кубик
Коментари Харесай

Водата в София поскъпва с 23 стотинки

Понижение има единствено в Кърджали

С 23 стотинки на кубик повече ще заплащат софиянци за вода от 1 януари. Това реши дефинитивно Комисията за енергийно и водно контролиране. Така кубикът става 2,582 лева при 2,354 лв. до момента.

Най-голямо е нарастването на цената във Видин – с 51 стотинки за кубик и жителите на града към този момент ще заплащат по 2,845 лв. за куб. В Бургас кубикът към този момент гони 3 лв., което е с 26 стотинки повече.

Във Варна цената ще се увеличи с 12 стотинки – до 3,904 лева за кубик. Минимално – с 1,4 ст. на куб. метър, ще е покачването на ВиК услугите в Пловдив, където се предлага потребителите от 1 януари да заплащат по 2,214 лв. за куб. метър.

Увеличение на ВиК услугите ще има и в Монтана и Враца. Там обаче предлаганата цена надвишава обществено търпимата, изясняват от КЕВР. Затова в двата града се планува цената да доближи до обществено търпимия предел, който надлежно е 2,967 лева за куб. м в Монтана и 3,171 лева за кубик във Враца.Единствено в Кърджали се планува понижение на цените на ВиК услугите с 3,8 стотинки на куб. метър. Там цената от 2,422 лева на кубик ще стане 2,384 лева

Определянето на цените от 1 януари 2019 година е заложено в бизнес проектите на ВиК сдруженията, прецизираха от КЕВР. Освен тях, при окончателното установяване на цените регулаторът е взел поради годишната инфлация, както и дали ВиК сдруженията са изпълнили плануваните разноски.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР