Понастоящем икономиката на Съединените щати е изправена пред несигурна ситуация

...
Понастоящем икономиката на Съединените щати е изправена пред несигурна ситуация
Коментари Харесай

Кои сектори могат да бъдат засегнати от новата валута на БРИКС?

Понастоящем стопанската система на Съединените щати е изправена пред несигурна обстановка заради очертаващата се рецесия с тавана на дълга, която може да провокира срив на пазара.

Прекомерните дискреционни разноски съставляват забележителен риск, защото могат да доведат до внезапен спад на пазарите. Това, от своя страна, може да докара до криза за други страни, които държат щатския $ като своя аварийна валута. Към опасенията се прибавят и полемиките в границите на алианса БРИКС по отношение на въвеждането на нова валута, което може в допълнение да подкопае вероятностите на щатския $.

Редица финансови браншове в Съединени американски щати разчитат на потреблението на щатския $ за световни транзакции на артикули и услуги и всяко негативно влияние върху $ може да има далечни последствия.

Ако новата валута, въведена от алианса БРИКС, завоюва доверие и се утвърди на международните пазари, това би могло да насочи щатския $ по пътя на спада. Освен това Съединените щати ще бъдат изправени пред провокации при финансирането на недостига си, което ще отслаби позициите им на интернационалната сцена.

Няколко финансови бранша в Съединени американски щати биха могли да понесат главната тежест на това развиване, което може да докара до резултата на доминото от стопански рецесии.

Понастоящем почти осем финансови бранша в Съединени американски щати са податливи на въздействието на новата валута на БРИКС.

Тези браншове включват банковото дело и финансите, петрола и газа, суровините, производството и потреблението, технологиите, туризма и пътуванията, валутния пазар и интернационалната търговия.

Като се има поради тясната им връзка с щатския $, всяка смяна в геополитическия пейзаж може доста да наруши тези браншове. Освен това удар върху банковия и финансовия бранш може да има странични резултати върху пазара на първични материали.

По сходен метод резултатът на доминото би могъл да се отрази на валутния пазар и интернационалната търговия, което ще направи предизвикателство за американския $ да резервира статута си.

Освен това намаляването на силата на щатския $ може да докара до понижаване на производството и потреблението. Също по този начин, в случай че валутата на страните от БРИКС бъде призната за разплащане на покупко-продажбите с петрол и газ, това ще окаже в допълнение негативно влияние върху щатския $. Следователно може частично да се каже, че ориста на $ и американската стопанска система зависи от това какъв брой дейно алиансът БРИКС ще нарежда новата си валута.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР