Понастоящем без име, в процес на строителство е нова подводница,

...
Понастоящем без име, в процес на строителство е нова подводница,
Коментари Харесай

ВМС на САЩ започнаха строителството на новата си модерна, високотехнологична шпионска подводница

Понастоящем без име, в развой на строителство е нова подводница, основана на съществуващия клас атакуващи подводници " Вирджиния "

Емил Василев преди 2 минути 0 Сподели

Най-четени

АвтомобилиИван Давидов - 8:15 | 27.04.2023

8 компактни SUV-та, които по-добре да гледате единствено на картинка

IT НовиниДаниел Маринов - 20:23 | 27.04.2023

Пет скулптури, открити в Испания, прекатурнаха всичко, което знаем за антична цивилизация и метода на живот

IT НовиниДаниел Маринов - 19:40 | 26.04.2023

Аз съм лицето на хиляди интернет измами! Тарикати употребяват фотосите ми, с цел да залъгват дами за пари и още нещо..

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Съобщава се, че Военноморските сили на Съединени американски щати са поръчали построяването на нова, високотехнологична шпионска подводница, която може да се прикрива и да прави своите интервенции безвредно от дълбините на морското дъно. Понастоящем новата подводница няма име, само че се твърди, че ще се основава на съществуващия клас атакуващи подводници „ Вирджиния “. Макар че дилемите ѝ са строго секретни, тя може да се употребява за задачи като добиване на части за тествания на ракети и снаряди, хакване на подводна информационна инфраструктура и други подводни секретни задачи.

Naval News оповестява, че новата подводница би могла да се употребява и като самобитен кораб-майка за подводни транспортни средства без екипаж, отдалечено ръководени микроподводници, известни като отдалечено управляеми транспортни средства (ROV) и хора водолази.

Управлението на шпионски подводници има дълга история във военноморските сили на Съединени американски щати. Подводницата USS Halibut, издигната за изстрелване на крилати ракети, е модифицирана от службата през 1965 година за стартиране и добиване на водолази и ROV. USS Jimmy Carter е единствената подводница със особено предопределение, която сега се употребява от Военноморски сили на Съединени американски щати. Тя е последната от атакуващите подводници от клас Seawolf, издигната е при започване на 2000 година и е доста по-дълга от другите подводници с помощта на вградената 100-метрова платформа за многоцелеви интервенции (MMP).

MMP обезпечава спомагателни пространства, работно пространство и хангари („ аквариуми “) за безпилотни подводни апарати (UUV), отдалечено управляеми апарати (ROV) и вероятно пилотирани подводни апарати “, съгласно подводния престиж и създател Х.И. Сътън.

Договорът за построяването на новата подводница е връчен на известната корабостроителница Electric Boat, основана в Гротон, Кънектикът. Тъй като сегашната гама подводници от клас „ Вирджиния “ сега не разполага с благоприятни условия за такива задания, упоменати нагоре се чака новата подводница да претърпи обилни промени в обичайния дизайн.

Това би могло да включва, наред с други проекти, превръщане на модулите за потребен товар на клас „ Вирджиния “, които понастоящем се употребяват за разполагане на крилати ракети „ Томахоук “.

Елемент на подводницата, който би могъл да бъде включен, е по този начин нареченият „ падащ кил “. Торпедообразната, цилиндрична структура на актуалните щурмови подводници с нуклеарни мотори свежда до най-малко съпротивлението на водата против корпуса, което разрешава по-бързото им потапяне. Добавянето на „ падащ кил “, или плоска част от корпуса на подводницата, която стърчи от дъното, може да разреши на подводницата да лежи хоризонтално на океанското дъно – потребна трансформация поради предназначението на подводницата.

Новата шпионска подводница евентуално ще претърпи и модификации за пренасяне на водоприемниците на реактора. Тъй като тинята и други парчета могат да блокират водоприемниците, които вкарват вода за управление на температурата на реактора, множеството нуклеарни подводници не могат да прекарват дълго време на океанското дъно. Следователно смукателите на корпуса на новата подводница ще се нуждаят от някаква трансформация, която да ги издигне по-високо, с цел да се предотврати поглъщането на непознати предмети.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР