Ползите за здравето от мащерката включват освобождаване от дихателни и

...
Ползите за здравето от мащерката включват освобождаване от дихателни и
Коментари Харесай

Ползите от мащерката

Ползите за здравето от мащерката включват освобождение от дихателни и стомашно-чревни проблеми, възстановяване на умствената заостреност и отбрана от причиняващите рак отрови. Тези изгоди са резултат на богатото наличие на антиоксиданти в мащерката.

Мащерката съдържа разнообразни значими биофлавоноиди и летливи масла, в това число тимол. Тимол е етерично масло, което има доста мощни антиоксидантни свойства. Благодарение на своята неповторима композиция от антиоксиданти, мащерка се счита за една от най-хубавите антиоксиданти храни, а маслото от мащерка намира огромно приложение в всекидневието ни.

Мащерката е мощно антисептично и антибактериално средство. Много билкови лекарствени препарати съдържат мащерка или едно от нейните етерични масла. Мащерката е доста добър източник на калций, желязо, манган, хром, витамин К и нишки.

Малко прочут факт е, че билките (и подправките), като мащерка имат надалеч по-големи концентрации на антиоксиданти, в сравнение с всеки различен плод или зарзават. Билките също съдържат изключително огромно многообразие от антиоксиданти, което ги прави един от най-хубавите антиоксиданти храни.

Антиоксидантите са хранителни съединения, открити в съвсем всички растителни храни (и също се създава в тялото ни). Основната работа на антиоксидантите е да пази вашите кафези против оксидативен стрес, породен от свободните радикали, които се смятат за съществена причина за процеса на стареене.

Защита против свободните радикали с антиоксиданти е най-ефективният метод за понижаване на риска от доста здравословни проблеми, свързани с процеса на стареене. Ползите от антиоксидантите включва мощна отбрана против всички типове дегенеративни болести като рак, сърдечни болести, диабет, артрит, недъгавост на макулата, болест на Алцхаймер, и още доста други.

 Чай от мащерка

Антиоксидантите работят дружно, в синхрон и всеки един има своите характерни характерности и преимущества. Един антиоксидант може да работи тук-там в тялото, където различен не може да отиде.

Консумирането повече билки и подправки усилва антиоксидантите, които можете да получите, и е една от най-ефективните ограничения които можете да вземете против болест и прибързано стареене.

Мащерката има отхрачващо и бронхиално анти-спазмолитични свойства, което я прави потребна при лекуването на изострен и продължителен бронхит, възпалено гърло, кашлица, ларингит и астма. Ползите за здравето от мащерката са приложени във водите за уста, за лекуване на възпаления на устата, инфекции на гърлото, както и за попречване на инфектиране на венците. Мащерката е постоянно срещана съставна част в билковите капки за кашлица.

Ползите за здравето от мащерката са открити, че оказват помощ за разпределяне на мускулите на стомаха, тъй че може да се употребява за облекчение на стомашно-чревни проблеми, като продължителен гастрит, липса на вкус, неприятно храносмилане, на дразнимото черво и колики. Мащерката работи за унищожаване на паразитите в стомашно-чревния тракт. Пиенето на чай от мащерка е потребно за подкрепяне да се разтвори и в профил слузта от стомашно-чревния тракт.

Мащерката съдържа терпеноиди като розмаринова киселина, която са приети със превантивните си свойства против раковите болести. Редовната консумация на мащерка може да усили количеството на DHA (докозахексаенова киселина, омега-3 мастни киселини) в мозъка, бъбреците и мембраните сърдечни кафези.

Мащерката може да бъде потребна при лекуването на заболяването на Алцхаймер, артрит, кожни болести и мускулни крампи. Като тоник, мащерка се счита, че подтиква нервната система, облекчава нервни разстройства, меланхолия, кошмари, нервно безсилие и бодърствуване. Мащерката работи като бустер с паметта и ви оказва помощ да се концентрирате.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР