Полузащитникът на родния Лудогорец Абел Анисе беше посочен като един

...
Полузащитникът на родния Лудогорец Абел Анисе беше посочен като един
Коментари Харесай

Силни думи за Анисе от бивш играч на ПСЖ

Полузащитникът на родния Лудогорец Абел Анисе беше посочен като един от водачите в националния отбор на Мадагаскар, който се показва надалеч над упованията в Купата на Африканските народи. Тази вечер от 19 часа българско време малгашите излизат против ДР Конго в 1/8-финален конфликт.

29-годишният халф на разградчани записа името си в историята на своята татковина, като стана създател на първия гол за Мадагаскар във финали на КАН . Неговият принос не остана подминат от създаването на уеб страницата bamada.net, който посвети просторен материал на островната нация със заглавието: „ Планетите се подреждат: НЛО-то Мадагаскар не е тук по случайност”.

Голямо самопризнание за халф на Лудогорец, подреди се до международни звезди

Централна фигура в публикация е някогашният бранител на Пари Сен Жермен Ерик Рабесандратана. Роден и израсъл във Франция, тогавашният защитник през 2007 година, малко преди края на футболната си кариера, взема присъединяване в един-единствен другарски мач на Мадагаскар. ФИФА по този начин и не признава това му присъединяване, а по това време в страната не са подготвени да гласоподават по-голямо доверие на играчи с двойно поданство. „ Треньорът реши да не разчита на такива като мен. Това беше отчаяние, тъй като на два пъти аплайвах за двойно поданство. И двата пъти ми споделиха, че са изгубили документите ми”, напомни си Рабесандратана.

От три години насам обаче точно това е пътят, по който се движи скромната нация във футболно отношение. Мадагаскар може и да няма международни звезди, с каквито разполагат народи като Египет и Сенегал, само че това не значи, че футболистите не имат гений. Според мнозина фактът, че множеството от тях не играят в необятно известни лиги, работи в интерес на малгашите. Когато нещата опират до търсенето на водачи, името на Анисе е първото, което Рабесандратана загатва. Той смята звездата на Лудогорец за извънредно значима фигура, която играе пред защитната линия. „ Анисе е футболист на Лудогорец и постоянно взе участие в Шампионската лига, което му дава опит, с какъвто другите не разполагат”, разяснява някогашният бранител.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР