Полското правителство със сигурност няма да приеме приписваното на Брюксел

...
Полското правителство със сигурност няма да приеме приписваното на Брюксел
Коментари Харесай

Варшава отказва да обвърже еврофинансирането с върховенството на закона

Полското държавно управление " сигурно няма да одобри " приписваното на Брюксел желание да обвърже европейското финансиране със съблюдаване на правилата на правовата страна. Това съобщи през днешния ден външният министър Яцек Чапутович, представен от " Франс прес ".

Той приказва пред частното радио " Внет " във връзка известията, че Европейската комисия работи по тази концепция, откакто неотдавна стартира невиждана процедура против Варшава, която може да докара до наказания поради оспорваните й юридически промени.

" Полша сигурно няма да одобри сходна ориентировка. Не имам вяра тя да дава отговор на правилата на Европейски Съюз. Структурните фондове не са щедрост, а средство да се изравнят стартовите шансове, те се отпускат съгласно приходите в дадена страна ", сподели Чапутович, представен от ПАП.

Той повтори аргумента на полските управляващи, съгласно които след влизането си в Европейски Съюз Полша е отворила своя пазар за задгранични компании, които " получават основни облаги от това ". " В подмяна Полша получи правото на обезщетение под формата на структурни фондове ", добави министърът, съгласно който тези средства ще понижават с оглед бързия прогрес на полската стопанска система.

Еврокомисарят по правораздаването Вера Йоурова съобщи в сряда, че има задачата да предложи определение по какъв начин да се обвърже спазването на правилата на правовата страна с приемането на средства от бюджета на Европейски Съюз след 2020 година

Това не би трябвало да се възприема като допустимо наказване на обособени страни. Не приказваме за слагането на условия за приемане на средства от Европейски Съюз - не трябва да се бърка - а за правенето на определение, съгласно което страните, получатели на средства, би трябвало да имат работеща и самостоятелна правосъдна система, разясни еврокомисарят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР