Полските власти възнамеряват да удвоят повече от два пъти разходите

...
Полските власти възнамеряват да удвоят повече от два пъти разходите
Коментари Харесай

Премиерът на Полша обяви за удвояването на военните разходи

Полските управляващи имат намерение да удвоят повече от два пъти разноските за военни потребности през идната година. Това съобщи ръководителят на кабинета на полските министри Матеуш Моравецки, оповестява Bloomberg.

Очаква се военните разноски да набъбнат от 58 милиарда злоти (повече от 12,2 милиарда евро) тази година до 98 милиарда злоти (повече от 20,5 милиарда евро) през 2023 година Освен това държавното управление възнамерява да похарчи до 40 милиарда злоти (около 8,5 милиарда евро) за закупуване на оръжия в чужбина, добави той.

„ Имаме опция доста да укрепим нашата войска и да наемем нови бойци “, сподели Моравецки, цитирайки загрижеността на полските жители за спора в Украйна. Според министър-председателя държавното управление възнамерява да усили числеността на армията с 20 000 бойци през 2023 година

На 27 юни водачът на ръководещата в Полша партия " Право и правдивост " (PiS) Ярослав Качински разгласи опцията за увеличение на числеността на въоръжените сили (ВС) на Полша до 400 000 души.

По неговите думи, числеността на полската войска може да бъде увеличена до 350 000 военнослужещи. „ И може би даже до 400 000, като броим силите за териториална защита “, сподели Качински. „ Искаме руснаците да знаят, че няма какво да търсят тук “, добави той.

По мнението на политика, укрепването на полската войска е належащо поради спора в Украйна. „ Трябва да се въоръжим, да създадем такава войска (...), тъй че нахлуване против Полша да няма смисъл “, уточни той.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР